Ελληνοτουρκικά

Ι. Μάζης: Ο Τουρκικός Μαξιμαλισμός και ο άτυπος πόλεμος στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολλά τα ζητήματα με την Τουρκία και από κάθε πλευρά. Η Κύπρος και η Θράκη ανάμεσα στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και η λανθασμένη διαχείρισή τους.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης , μιλώντας στον 98,4 ανέλυσε γιατί τώρα προβάλλεται με τέτοια ένταση ο τουρκικός μαξιμαλισμός με επίκεντρο τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα σημείωσε ότι σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη Κρήτη, που όσο κι αν φαντάζει υπερβολική εδράζεται στην πεποίθηση της Τουρκίας, ότι η Κρήτη παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στη γεωστρατηγική της περιοχής, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Ο Ι.Μάζης , μίλησε ακόμη για το Αιγαίο, την μόνη διαφορά μας την υφαλοκρηπίδα , την ΑΟΖ και το ρόλο του Καστελόριζου στην επήρεια της Ελληνικής ΑΟΖ , την Κύπρο αλλά και την ανάγκη να προσεχθεί η Θράκη ως θέμα Εθνικής Ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι η Συνθήκη της Λωζάνης περιγράφει με σαφήνεια το ρόλο της θρησκευτικής και μόνο μειονότητας στη Θράκη , που ούτε γλωσσικά είναι ενιαία.

https://www.youtube.com/watch?v=D0qf1Agdp4o

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ