Ελληνοτουρκικά

Ανησυχία στην Άγκυρα με την αποκάλυψη του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: «Επιθετικές κινήσεις από Ελλάδα-ΗΠΑ & Ισραήλ» - «Η Αθήνα ενισχύεται με 41 σκάφη»

Τρόμος επικρατεί στα ΜΜΕ που είναι φιλικά προς την Τουρκική Κυβέρνηση. Ο λόγος; Η ενίσχυση των Ελληνικών ΕΔ από τις ΗΠΑ με ταχύπλοα σκάφη. Πρόκειται για μια είδηση που είχε αποκαλύψει πρώτο στην Ελλάδα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ:

Πλήρης αναβάθμιση των ελληνικών αμφίβιων μονάδων ειδικών «επιχειρήσεων» όπως αρέσκεται το ΝΑΤΟ να τις αποκαλεί, αποφάσισε η ηγεσία των Eλληνικών Ενόπλων δυνάμεων.

Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού θα εξοπλιστούν με 41 νέα ταχύπλοα σκάφη, σύμφωνα με δημόσιο διαγωνισμό που θα δημοσιευθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, αναφέρει ξένο αμυντικό ινστιτούτο.

Οι «βάτραχοι» του Ελληνικού Στρατού είναι οι κύριοι χρήστες των ελληνικών φουσκωτών σκαφών Motomarine Magna 960.

Τώρα οι νέες ανάγκες όπως αυτές υπαγορεύονται από τις προκλήσεις της Τουρκίας και το μεγάλο νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αιγαίο, απαιτούν κυρίως ταχύτητα και κατάλληλο εξοπλισμό για την αναχαίτιση των όποιων τουρκικών προκλήσεων.

Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων & Εξοπλισμού κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Άμυνας προχωρά στον διαγωνισμό για την αγορά 41 σκαφών ειδικών επιχειρήσεων με κόστος 16,02 εκατ. ευρώ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΄΄ΦΩΝΗ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ – ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ BIRLIK

Με ¨παιχνίδι¨ από ΗΠΑ και Ισραήλ οι ειδικές δυνάμεις στο Αιγαίο θα ενισχυθούν με 41 φουσκωτά σκάφη

Οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στη θάλασσα του Αιγαίου θα ενισχυθούν με 41 φουσκωτά σκάφη.  ν

Σε αυτό το παιχνίδι στο Αιγαίο εντάσσονται το Ισραήλ και οι ΗΠΑ. η γενική Διεύθυνση εξοπλισμών μετά από έγκριση από το υπουργείο Αμύνης άνοιξε διαγωνισμό για την προμήθεια 41 φουσκωτών αεροσκαφών των 15 ατόμων, κόστους 16 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στην αναδιάρθρωση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, προϋποθέτει αρχική εκπαίδευση του προσωπικού, τεχνική υποστήριξη κύκλου ζωής, λειτουργική διαθεσιμότητα για περίοδο 15 ετών και υποστήριξη για 7 χρόνια. 

Εν συντομία, το προσωπικό που θα εισέρχεται στις ειδικές δυνάμεις θα υπηρετεί επί 15 έτη και μετά από την ολοκλήρωση του δέκατου πέμπτου έτους θα αποχωρεί από αυτή τη μονάδα. Το προσωπικό συνεχώς θα ανανεώνεται και η μαχητική του ισχύς θα παραμένει στο ανώτατο επίπεδο, αναφέρει η μετάφραση από τα tourkikanea.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές, Ισραηλινοί και Αμερικανοί συζητούν με τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις τις τελευταίες λεπτομέρειες και τις ημερομηνίες, για την πραγματοποίηση στο Αιγαίο στρατιωτικών ασκήσεων με σενάρια επιθετικής επιχείρησης και κατάληψης νησιού. Αναφέρεται πως ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτή την απόφαση του Ε.Σ. είναι πως σύντομα η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία στο Αιγαίο το αεροπλανοφόρο της. Στις ειδικές δυνάμεις του Ε.Σ. αυτή την στιγμή χρησιμοποιούνται κυρίως φουσκωτά σκάφη τύπου Motomarine Magna 960.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ