Ελληνοτουρκικά

Δημιουργεί κλίμα η Άγκυρα - Ερντογάν: «Επιτακτική ανάγκη να θωρακίσουμε την άμυνά μας στο Αιγαίο» - Ετοιμάζουν επιχειρήσεις οι ΤΕΔ

Σε δηλώσεις για την τουρκική άμυνα στο Αιγαίο προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε για θωράκιση και υπεράσπιση των "τουρκικών συμφερόντων" σε Αιγαίο και Μεσόγειο, μόλις μία ημέρα μετά από τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου περί διεκδίκησης ελληνικών νησιών από το τουρκικό κράτος.

Η προκλητική ρητορική είναι πάγια τακτική της Άγκυρας, ωστόσο όταν συνδυάζεται με προκλήσεις σε αέρα και θάλασσα και ενεργή κινητοποίηση Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί κάτι παραπάνω από απλή πρόκληση. Η Τουρκία διεκδικεί συνεχώς ελληνικά εδάφη, ενώ το πιθανότερο είναι οι ΤΕΔ να καταστρώνουν ήδη σχέδια επιχειρήσεων για υφαρπαγή ελληνικών νησιών, αλλά και εδαφών της Θράκης.

«Η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική και κρίσιμη εξαιτίας των απειλών στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στην ανατoλική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια της κορβέτας ‘Ορίζοντας’ (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

«Ο ναυτιλιακός τομέας έχει καταγράψει αξιοθαύμαστη πρόοδο τα τελευταία 16 χρόνια. Την επόμενη περίοδο θα ανεβάσουμε τον πήχη της επιτυχίας ακόμη πιο ψηλά. Ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους του έργου μας MİLGEM (Εθνικά Πλοία) υλοποιήθηκε. Είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών της χώρας μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζοντας τη νέα εγχώρια κορβέτα που εντάσσεται στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV Μαρία Ζαχαράκη, η ανάγκη για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας έγινε ακόμη πιο επιτακτική εξαιτίας των εξελίξεων σε Συρία, ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.

«Η Τουρκία με την εθνική ασφάλεια που έχει αναπτύξει αυτή την περίοδο έχει γκρεμίσει τις ελπίδες κάποιων. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό UAV και SİHA (μη επανδρωμένα αεροχήματα) και παρέχουν ασύμμετρη ισχύ στις μονάδες ασφαλείας μας για την παρακολούθηση και την εξουδετέρωση τρομοκρατών.

Έχουμε κάνει τις μονάδες ασφαλείας και πληροφοριών μας πολύ ισχυρές, ενισχύοντάς τες τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τεχνολογική υποδομή. Η Τουρκία είναι μια χώρα που υπέφερε από την εξωτερική εξάρτηση που είχε σε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Στα χέρια των δολοφόνων στη βόρεια Συρία που προβαίνουν σε εθνικές εκκαθαρίσεις υπάρχουν πύραυλοι, βόμβες και πυρομαχικά συμμάχων μας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν ‘φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ.

Όπως αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Άγκυρα έθεσε ζήτημα για Κω,Ρόδο και για άλλα 18 νησιά, δημιουργώντας κλίμα έντασης στο Αιγαίο, παρά τους θεατρινισμούς κατά την διάρκεια της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν.

Περίεργα δημοσιεύματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον Τουρκικό τύπο. Οι Τούρκοι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, επιχείρησαν να θέσουν σοβαρό θέμα για την ελληνική κυριαρχία 18 νησιών μας και των Βραχονησίδων Ίμια.

Αρκετές μεγάλες τουρκικές εφημερίδες σήμερα αναφέρονται σε περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στα Πριγκιποννήσια, σε σχέση με τον πρώην γγ του τουρκικού ΥΠΑΜ, γνωστό σκληρό εθνικιστή και ανθέλληνα.

Πάντα σύμφωνα με το «τουρκικό ρεπορτάζ», ο Ümit Yalım, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, αποφάσισε να παραστεί και αυτός κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Σχολή της Χάλκης στα Πριγκιποννήσια, για να ρωτήσει προσωπικά το ίδιο τον Α.Τσίπρα για τα «κατεχόμενα» από την Ελλάδα νησιά του Αιγαίου.

Οι δηλώσεις Ερντογάν σε συνδυασμός με την κινητοποίηση των τουρκικών δυνάμεων και του μηχανισμού προπαγάνδας, πρέπει να ανησυχήσει την ελληνική ηγεσία, η οποία οφείλει να είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πιθανή απειλή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...