Ελληνοτουρκικά

«Πόλεμος» στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι απειλούν με τα όπλα τους Έλληνες ψαράδες - Συγκλονίζουν οι ακρίτες: «Δεν θα μας κάνουν νέα Ίμια»

Συγκλονίζουν οι Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού από το Κράτος. Όπως αναφέρουν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους που τους παρενοχλούν συνεχώς, ώστε να τους πάρουν την ψαριά και να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες.

Η τουρκική ακτοφυλακή απειλεί αδιάκοπα τους Έλληνες ψαράδες που προσπαθούν να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», εδώ και 40 χρόνια ο Μακάριος Μπουγιούκας ρίχνει δίχτυα και παραγάδια στις βραχονησίδες των Οινουσών, την Παναγιά, τον Βάτο και τα Μωράκια. 

Καθώς μπήκε ο Ιανουάριος και η μάχη της τσιπούρας στους ψαρότοπους της περιοχής έχει ανάψει πάλι για τα καλά, οι Τούρκοι τον απειλούν ακόμα και με όπλα.

«Ήμουνα στην Εγνούσα από κάτω και ήρθε ένα φουσκωτό με τρεις οπλισμένους. Ο ένας ήτανε στο τιμόνι, ο ένας απάνω στην πλώρη με το όπλο και μου κανε φύγε. Τα μάζεψα και σηκώθηκα κι έφυγα και πήγα στην Παναγιά και πήρα το λιμεναρχείο και πήγε να τους πιάσει αλλά είχαν φύγει αυτοί», λέει ο ίδιος.

«Δεν φεύγω όσο ζω. Δεν το δέχομαι να μου το κάνουν σαν τα Ίμια», αναφέρει ένας άλλος ψαράς.

Την ώρα που το πέλαγος «βράζει» από τις τσιπούρες, οι Έλληνες αλιείς, με υψηλό το πατριωτικό φρόνημα, φοβούνται ότι οι βραχονησίδες των Οινουσών κινδυνεύουν να μετατραπούν σε γκρίζες ζώνες.

Οι ψαράδες της Χίου και των Οινουσών ζητούν τα αυτονόητα από την ελληνική πολιτεία, να μπορούν να ψαρεύουν ελεύθερα στα ελληνικά νερά, χωρίς να απειλούνται και να δέχονται προκλήσεις από τις τουρκικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δραματικές εξελίξεις! Εκκενώνεται το Κίεβο ενώ ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σταματήσει ρωσική προέλαση-Ρωσικά T-90M θα επιτεθούν με σύμμαχο τον πάγο

Έτοιμο το τουρανικό τάγμα στην Ουκρανία ενω ετοιμάζεται για θρησκευτικό πόλεμο με Ορθόδοξους Ρώσους και “αποστάτες”...