Ελληνοτουρκικά

Τουρκικό ηλεκτρονικό «πέπλο» παρεμβολών σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο: Το σύστημα KORAL «βλέπει» τους ελληνικούς S-300PMU-1 & τους TOR-M1

Γιατί ακριβώς προετοιμάζεται η τουρκική πολεμική αεροπορία παράλληλα με την ένταση στις δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ελίτ κατά της Ελλάδος; 

Μεγάλα σχέδια ετοιμάζει το τουρκικό γενικό επιτελείο με επίκεντρο επιθετικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και του στρατού, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν ένα «ηλεκτρονικό πέπλο» ελέγχου/παρεμβολών στο ελληνικό Αρχιπέλαγος με προφανείς στόχους.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι Τούρκοι διαθέτουν μέρος της τεχνογνωσίας του ρωσικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου «Krasukha 4», όπως συστήματα ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου κά.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία ωστόσο έχει αναπτύξει διάφορα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EWTTR) με τα οποία επιθυμεί να ελέγξει το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Για παράδειγμα, από τις 26, Φεβρουαρίου του 2016 παραδόθηκε από την  ASELSAN το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ΚORAL.

Το σύστημα αυτό έχει στην βιβλιοθήκη του, το ίχνος των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 PMU και  Buk-M1, τα οποία διαθέτει η ελληνική και κυπριακή αεράμυνα, για τα οποία όμως δεν μας λένε ποιος ακριβώς τους τα έδωσε αν και οι Τούρκοι δείχνουν την Ρωσία.

Αυτό παρέχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την Τουρκική Αεροπορία, σε μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις αναφέρουν οι Τούρκοι.

Εφόσον αυτό αποδειχθεί αληθινό, τότε η ελληνική αεράμυνα θα έχει ένα πρόβλημα μιας και θα έχει να αντιμετωπίσει « διαβασμένους» Τούρκους πιλότους, που θα δύνανται πιθανόν να αποφύγουν(!) τον θανάσιμο εναγκαλισμό του πυραύλου ενός ελληνικού συστήματος S-300PMU-1 για παράδειγμα σε πραγματικές συνθήκες μιας ένοπλης ρήξης των δύο χωρών.

Επίσης οι Τούρκοι τοποθετούν στα αεροσκάφη τους το γνωστό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών SIGINT  (KORAL, SPEWS-II vb.) με σκοπό να «τυφλώσουν» τα ελληνικά μαχητικά και τους ελληνικούς σταθμούς ραντάρ μας στα νησιά.

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται εντατικά σε επιχειρήσεις «εναέριου ηλεκτρονικού πολέμου («Air Defense Electronic Warfare» (EWTTR), σε ειδικό εξομοιωτή στο Ικόνιο.

Εκεί οι «ισλαμιστές» πλέον πιλότοι του Ερντογάν εκτελούν σενάρια ηλεκτρονικού πολέμου και ελιγμών αποφυγής αντιαεροπορικών συστημάτων, φέρνοντας τους πιο κοντά στην πραγματικότητα και την τουρκική αμυντική βιομηχανία με τον ανεπτυγμένο σύστημα ((KORAL, SPEWS-II vb.), τονίζει τουρκικό δημοσίευμα.

Το τουρκικό σύστημα αποτελεί ένα από τα τελευταία επιτεύγματα και σχεδιάστηκε στις εγκαταστάσεις της γνωστής κρατικής εταιρείας HAVELSAN.

Το κέντρο δοκιμών με το όνομα Komut Electronic Testing and Field Training (EHTES) System ευρίσκεται στο Ικόνιο .

Δυνατότητες του EHTES.

  • Ενόργανη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση με πραγματικά συστήματα ραντάρ απειλής.
  • Συλλογή δεδομένων, καταγραφή, 3D απεικόνιση για όλα τα στοιχεία του συστήματος
  • Προσομοίωση βολών από πυροβόλο και προσομοίωσης πυραύλων υψηλής πιστότητας για συστήματα απειλών
  • Αναφορά μετά την εργασία και ανάλυση
  • Πλήρως αρθρωτή και φορητή κατασκευή

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι πιλότοι ασκούνται για να αντιμετωπίσουν πυραύλους HAWK Skyguard Sparrow, S-300 PMU, 9K330 Tor-M1 (κωδικός ΝΑΤΟ: SA-15 Gauntlet), 9K37 Buk-M2 (κωδικός ΝΑΤΟ: SA-11 αλογόμυγα), 9K22 Tunguska,  9K33 Osa (Κωδικός ΝΑΤΟ: SA-8 Gecko), 2K12 Kub (Κωδικός ΝΑΤΟ: SA-6 ), S-125 Pechora (Κωδικός ΝΑΤΟ: SA-3 Goa), ZS 23- 4 Shilka.

Οι εντατικές προετοιμασίες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σαφώς ακολουθούν την πολεμική ρητορική Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου αλλά και άλλων Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι όπως είχαμε αποκαλύψει και παλαιότερα είχαν αποφασίσει σε μυστική συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας ότι ακόμα και ένας μικρός σε διάρκεια πόλεμος, θα ήταν εφικτός για τα …κοιτάσματα της οριοθετημένης ήδη τουρκικής ΑΟΖ, η οποία φτάνει μέχρι τα θαλάσσια οικόπεδα 14, 15, 19, 20 νοτίως της Κρήτης.

Εκεί όμως έχει και την έδρα της και μια άκρως πολεμική ελληνική μοίρα αεροσκαφών F-16 στο Καστέλι, η οποία θα δείξει στους Τούρκους ότι είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα να τα βάζουν με «Κρητικούς» διότι δεν πρόκειται να την γλιτώσουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...