Ελληνοτουρκικά

Ένταση δημιουργεί η Άγκυρα: «Κλειδώνει» Χίο και Σάμο - Αναπτύχθηκαν Ειδικές Δυνάμεις - NAVTEX και μπαράζ ασκήσεων - Δείτε εικόνες

Η Τουρκία συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων και της αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας, ειδικά στο Ανατολικό Αιγαίο, κλειδώνοντας περιοχές μεταξύ Χίου και Σάμου με νέα παράνομη NAVTEX.

Μήνυμα αποτροπής έστειλαν οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, κόβοντας τη φόρα στους Τούρκους και τις επεκτατικές τους βλέψεις. Το κλίμα είναι βαρύ, ενώ η Άγκυρα συεχίζει τις προκλήσεις.

Με παράτυπη NAVTEX που εξέδωσε μέσω του σταθμού της Σμύρνης που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να το κάνει για περιοχές εντός του ελληνικού FIR δεσμεύει για την ερχόμενη Τρίτη όλη την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου και Ικαρίας για άσκηση με την χρήση όπλων από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το news.gr, η Ελλάδα απαντά με μήνυμα που στέλνει η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά που επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

Η ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων, με τη συμμετοχή επίγειων, εναέριων και πλωτών μέσων και δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ως χώρα, η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, η οποία διαφυλάττει τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ωστόσο, από την στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα, δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό.

Οι Ειδικές Δυνάμεις μας καθιστούν σαφές σε φίλους και συμμάχους, αλλά και στους αντιπάλους, ότι αποτελούν τη δυναμική μας παρουσία και την απάντηση που θα δώσει η Ελλάδα, όπου κληθεί, στη ξηρά στα βόρεια σύνορα μας, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχει Ελληνισμός».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...