Ελληνοτουρκικά

Σαρωτικά κύματα ιπτάμενων «δολοφόνων» στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι φωνάζουν: «Σε πλήρη επιθετική διάταξη Ελληνες και Αμερικανοί»

Ξεκίνησαν τα σαρωτικά κύματα των ιπτάμενων δολοφόνων στο Αιγαίο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από ξένα δημοσιεύματα που αναφέρουν το εξής: «Για πρώτη φορά αμερικανικά drone επιχειρούν από ελληνικό αεροδρόμιο.»

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ άρχισε να χρησιμοποιεί drones MQ-9 Reaper από τη Βάση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, την ώρα που εντείνεται η γενικότερη ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία. Τα αεροσκάφη βρίσκονται προσωρινά στη Λάρισα, καθώς η βάση τους στην Αφρική επισκευάζεται.

Το προσωπικό που χειρίζεται την απογείωση και την προσγείωση των drones θα βρίσκονται στη Λάρισα, ενώ οι χειριστές στις ΗΠΑ θα χειρίζονται τις πτητικές λειτουργίες μέσω δορυφόρου, κάτι που συνηθίζεται για τα MQ-9. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης με στόχο την παρακολούθηση και αναγνώριση.

Οι αποστολές στον Νότο

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βήματος, τα αεροσκάφη θα πετούν μόνο μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου σε δρομολόγια που έχουν εγκριθεί από την ελληνική κυβέρνηση και ενώ θα λειτουργούν στον ελληνικό εναέριο χώρο, θα βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ανά πάσα στιγμή.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Auburn Davis, επικεφαλής του γραφείου τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Αφρική σε πρόσφατες δηλώσεις του. Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται και από το έγκυρο defensenews.com.

Την ίδια στιγμή, τρόμος επικρατεί στα ΜΜΕ που είναι φιλικά προς την Τουρκική Κυβέρνηση.

Η εφημερίδα Birlik "βλέπει" βρώμικο σχέδιο των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας που εξυφαίνεται όπως υποστηρίζει μέσω της ενισχυμένης, αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές αναβάθμισης τους στην Κύπρο.

"Η εφημερίδα Birlik παλιότερα το είχε θέσει πολλές φορές, οι ΗΠΑ αποκάλυψαν στο βρώμικο τους σχέδιο σχετικά με την Τουρκία" είναι ο τίτλος του άρθρου της τουρκόφωνης εφημερίδας της Δυτικής Θράκης.

Και προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου: "Στην Δυτική Θράκη η εφημερίδα Birlik, καθημερινά παρακολουθεί και ενημερώνει τους αναγνώστες της σχετικά με τα βρώμικα παιχνίδια των ΗΠΑ σχετικά με την Τουρκία και την περιοχή. Μέχρι σήμερα οι ειδήσεις που δημοσιεύονται επιβεβαιώνουν κατά γράμμα την εφημερίδα Birlik, ενώ αποκαλύπτονται όλα, καθώς οι ΗΠΑ για χάρη των συμφερόντων τους θέλουν την Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία και συνεχίζουν να την κατευθύνουν και να την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν."

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Το βρώμικο αμερικανικό σχέδιο για το οποίο γράψαμε πολλές φορές, βήμα-βήμα προχωρά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. ΟΙ ΗΠΑ σαν αστακός έχουν αγκαλιάσει την ξηρά και την θάλασσα της Ελλάδας. Οι ΗΠΑ που έχουν απλώσει το μακρύ τους χέρι από την Αλεξανδρούπολη στην Κρήτη, από την Κρήτη στην Σύρο, από την Σύρο στην Λάρισα και τελευταία και στον Άραξο, δεν θα αρκεστούν σε αυτά. Στην Αν. Μεσόγειο βήμα-βήμα προχωρά το επιδιωκόμενο σχέδιο."

Μάλιστα επικαλείται και πρόσφατη μελέτη αμερικανικού think tank: "Τελευταίο το αμερικανικό think tank CSIS, σε αναφορά που δημοσίευσε ζητά από τον Λευκό Οίκο να περικυκλώσει από την Κύπρο την Τουρκία και να αρπάξει τις ενεργειακές της πηγές. Στην αναφορά προτείνεται να γίνει απόβαση στρατιωτών στο νησί και τονίστηκε πως πρέπει να συσταθεί μια αντιτουρκική συμμαχία."

Στην αναφορά καταγράφεται πως το Ακρωτήρι απέχει 650 μίλια από την Βαγδάτη και μόνο 350 μίλια από την Ράκκα και τονίζεται πως ¨ Αυτό που εμποδίζει τα συμφέροντα της ευρωατλαντική συμμαχίας στην Κύπρο, είναι το διασπασμένο στάτους και η παρουσία του τουρκικού στρατού¨.

Oπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, επίσημα πλέον με έγκριση και αμερικανική υποκίνηση θωρακίζουμε τα νησιά, στρατικοποιούμε πλήρως το Αρχιπέλαγος με τις ΗΠΑ να ζητούν βάσεις δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία.

Από την Ανδραβίδα στον Άραξο, από τη Λάρισα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, από τη Σύρο μέχρι την Κάλυμνο δίπλα ακριβώς στα Ίμια οι αμερικανικές δυνάμεις έρχονται δημιουργώντας βάσεις.

Αυτό ανατρέπει την πάγια στρατηγική των ΗΠΑ μετατρέποντας όλο το Αιγαίο σε ΝΑΤΟϊκή λίμνη γεγονός που σημαίνει πως δεν υπολογίζουν την Τουρκία και περιμένουν εξελίξεις.

Το ΝΑΤΟ με λίγα λόγια δεν θέλει να χάσει το Αιγαίο ή τμήμα του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...