Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο - Προστατεύει τους πραξικοπηματίες» - Επίθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του τονίζει ότι για ακόμη μία φορά η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες αντιδρώντας στην χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έδωσε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας και εξαπολύει πυρά κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Η ελληνική Δικαιοσύνη χωρίς να λάβει υπόψιν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου έδωσε δικαίωμα ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και τονίζει:

«Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα δείχνει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση αυτή, που πληγώνει την τουρκική κοινωνία και ευχόμαστε μελλοντικά η ελληνική Δικαιοσύνη να μην κάνει παρόμοια λάθη», σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ ο αξιωματικός Suleyman Ozkaynakcim θα αφεθεί και τυπικά ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση μπορεί να αφορά στον έναν αλλά επηρεάζει την κρίση του δικαστηρίου για τους υπόλοιπους επτά όπου η διαδικασία εξέτασης ασύλου βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια για τον καθένα.

Η ανακοίνωση αυτή δείχνει πώς οι Τούρκοι είναι διατεθειμένη να διατηρήσουν την ένταση με την Ελλάδα και βεβαίως να κρατήσουν σε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης. Παράνομα βεβαίως, αφού δεν τους έχουν αποδοθεί συγκεκριμένες κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ