Ελληνοτουρκικά

Έλληνες Στρατιωτικοί: Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου - Στην Ανδριανούπολη αντιπροσωπεία του Συλλόγου

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου ετοιμάζεται να πάει στην Ανδριανούπολη, όπου κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου, στις Καστανιές του Έβρου.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκαν τόσο με τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη όσο και με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ενώ, μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσουν ακόμη ένα αίτημα για την αποφυλάκισή τους.

Να σημειωθεί πως, ακόμη δεν τους έχει αποδοθεί επίσημα το κατηγορητήριο.

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τέθηκε ξανά από αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, στην 129η συνεδρίαση του CCBE που πραγματοποιείται στην Πράγα.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πράγας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, εάν δεν υπάρξει απάντηση σε εύλογο διάστημα ολίγων ημερών, ο CCBE θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην Αδριανούπολη, με συμμετοχή και Ελλήνων δικηγόρων, προκειμένου να ζητήσει την εφαρμογή του κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών, έχει τεθεί, εδώ και καιρό, στο CCBE από την ελληνική αντιπροσωπεία και ύστερα από τις παρεμβάσεις της, ο CCBE έστειλε επιστολή στους δύο Τούρκους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ