Ελληνοτουρκικά

Ο Σ. Καλεντερίδης προειδοποιεί: Προσοχή στις Τουρκικές Ασκήσεις «EFES 2018 και Θαλασσόλυκος» στο Αρχιπέλαγος!

Προσοχή στις Τουρκικές ασκήσεις που ξεκινούν το πρώτο 10ήμερο του Μηνός Μαίου και θα βάλουν φωτιά στο Αρχιπέλαγος συνιστά ο Σάββας Καλεντερίδης

Πάντα υπήρχε ο φόβος ότι πρόκειται για μια σχεδιασμένη ενέργεια ή προβοκάτσια, θεωρώ ότι ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια των τριών νεαρών που επηρεάστηκαν από τον χαμό του ήρωα Μπαλταδώρου.

Θεωρώντας ότι είναι σε κίνδυνο από την ολιγωρία του ελληνικού κράτους, με την κίνηση αυτή θέλησαν να δείξουν ότι πρέπει να τα υπερασπιστούμε» δήλωσε ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Δεν σημαίνει ότι πρέπει να προτρέψουμε τους Έλληνες να κάνουν ότι νιώθουν χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις την επόμενη ημέρα. Αλλά μήπως συνιστώντας στους Έλληνες συνεχώς να είναι συμμορφωμένοι, τους κάνουμε να συμμορφωθούν με μια τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη λειτουργία του ελληνικού κράτους σε σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων και πέσουμε σε μια τεράστια παγίδα;» συμπλήρωσε.

«Μήπως τα μηνύματα αυτά πρέπει να τα πάρουμε όλοι μας και αυτοί που κυβερνούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο τέλος θα σκεφτόμαστε μήπως είναι πρόκληση να βάλουμε σημαία στο μπαλκόνι μας; Ασφαλώς έχει δυσάρεστες επιπτώσεις η ενέργεια των τριών νέων» ανέφερε.

«Πρέπει να μείνουμε στο εξής. Το Σάββατο έγιναν συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας για αυτό το ζήτημα, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ελπίζουμε οι διπλωματικοί συντάκτες να αποκαλύψουν τι ειπώθηκε το Σάββατο για αυτό το ζήτημα και πως κατέβηκε η σημαία» τόνισε.

«Από τις 30 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου στην περιοχή θα υπάρχουν εκατοντάδες πλοία, φρεγάτες, αποβατικά, δεκάδες τουρκικά αεροπλάνα, βατραχάνθρωποι, πεζοναύτες και δυνάμεις αποβατικές και δεκάδες ελικόπτερα για την άσκηση «Θαλασσόλυκος», αεροναυτική άσκηση, και για την άσκηση «ΕFES 2018».

Εκεί λοιπόν, πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε κάποιο σοβαρό επεισόδιο. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...