Ελληνοτουρκικά

Πανικό στην Άγκυρα προκάλεσε η άσκηση «Πυρπολητής» - Στη σύγχυση τους οι Τούρκοι μπέρδεψαν τα... Ίμια

Απίστευτο: Οι Τούρκοι πανικοβλήθηκαν από την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων χθες και μπέρδεψαν τα Ίμια με το νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου στο οποίο διεξήχθη ο «Πυρπολητής». Από την τρομάρα τους μάλιστα δεν απογείωσαν κανέναν μαχητικό να κάνει παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» έγινε θέμα στα Τουρκικά ΜΜΕ με ανησυχητικό τρόπο και μάλιστα ήταν τέτοια η πρεμούρα να παρουσιάσουν το θέμα  στον τουρκικό λαό, που μπέρδεψαν το Στόχο της  Ασκήσεως που εξελίχθηκε στο Νοτιοανατολικό Άκρο του Αιγαίου με τα… Ιμια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας το NTV  διέκοψε το πρόγραμμα του και μετέδωσε έκτακτο με την είδηση της ασκήσεως, ενώ αναφέρθηκε και στο δελτίο ειδήσεων παρουσιάζοντας ως ανακατάληψη των Ιμίων την άσκηση.

Μετά δε το πέρας της συσκέψεως του Εθνικού Συμβουλίου στην Τουρκία, βγήκε η απόφαση ότι η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Ευτυχώς  που στο Πεντάγωνο ξύπνησαν έστω και τώρα και δεν είχαμε πάλι τις κραυγές του Μαξίμου σε άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ειδομένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ