Ελληνοτουρκικά

Σε πανικό βρίσκεται ο Ερντογάν: Τουρκικές ανοησίες και εκβιασμός τα περί “στρατιωτικών σχεδίων” σε κινητό των 2 Ελλήνων

Τουρκικές ανοησίες είναι όσα μεταδίδει κατ΄ εντολή του καθεστώτος Ερντογάν, το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu περί….στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων που δήθεν βρέθηκαν σε κάποιο από τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διαρροή έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα και εντάσσεται στην προσπάθεια Ερντογάν να κλιμακώσει την ένταση για το συγκεκριμένο θέμα και να εκβιάσει στη σύνοδο της Βάρνας. Να παρουσιαστεί μ΄ ένα μύθευμα που θα δικαιολογήσει την συνέχιση της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών .

Δεν υπάρχουν ούτε στρατιωτικά σχεδιαγράμματα ,ούτε κατασκοπεία. Υπάρχει ένα καθεστώς που λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής και ως τρομοκράτης, υπό την απόλυτη ανοχή των δυτικών.

Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή και οι “δυτικοί σύμμαχοι” θα καταλάβουν αυτό που προσφάτως φαίνεται ότι κατανοούν στην Αθήνα ακόμη και οι εμπνευστές της θεωρίας του “κατευνασμού του θηρίου”. Αν η Τουρκία μπορεί να θεωρηθεί θηρίο.

Κύκλοι του Πενταγώνου επισημαίνουν κατ΄αρχήν ότι αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση των τουρκικών αρχών καθώς δεν αρκούνται στο δημοσίευμα του «απολύτως ελεγχόμενου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu».

Ωστόσο σπεύδουν να κάνουν τις εξής επισημάνσεις:

Και τα τρία κινητά που φέρουν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί (τα δύο προσωπικά τους και το ένα υπηρεσιακό) «ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Ελληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα».

Η τεχνολογία σήμερα, είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν αυτό έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη.

Οι ίδιες πηγές συνδέουν το δημοσίευμα και την πιθανή κλιμάκωση της Άγκυρας απέναντι στους δύο στρατιωτικούς με τις πολιτικές και διπλωματικές πιέσεις που δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως «δεν είναι τυχαίο ότι η δημοσιοποίηση της «είδησης» από το απολύτως ελεγχόμενο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu έγινε λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον οποίο ζήτησε τη μεσολάβησή του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Προσθέτουν επίσης ότι «λίγες ώρες πριν το δημοσίευμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν Τραμπ ενώ είχε ήδη διαρρεύσει το προσχέδιο της Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με το οποίο καταγγέλλεται η στάση της Άγκυρας για τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ». Στο ίδιο πλαίσιο οι ίδιες πηγές εντάσσουν και την αυστηρή γλώσσα Μέρκελ κατά Ερντογάν.

Κρίσιμη ημερομηνία για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς είναι η 30η Μαρτίου οπότε και θα συναντηθούν οι δικηγόροι με τον δικαστή για να διευκρινιστεί η κατηγορία που αντιμετωπίζουν.

Επίσης στις 5 Απριλίου θα γίνει το νέο – δεύτερο – αίτημα αποφυλάκισής τους, από τον συνήγορό τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...