Ελληνοτουρκικά

Η Ελλάδα ανοίγει πυρ: Στόλος και Αεροπορία «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Δέσμευσαν σχεδόν όλο το Αρχιπέλαγος για ασκήσεις με πραγματικά πυρά 

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα νταηλίκια των Τούρκων δεν πρόκειται να τα ανεχτούμε στέλνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ενεργώντας αποφασιστικά στις προκλήσεις της Άγκυρας, η Αθήνα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με τις οποίες δεσμεύει το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, «κλειδώνοντας’ ουσιαστικά μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η οποία χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου.

Δείτε τις περιοχές που έχουν δεσμευτεί από Ναυτικό και Αεροπορία

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η διάταξη μάχης των Τούρκων στα μικρασιατικά παράλια για πολεμική αναμέτρηση στο Αιγαίο εφόσον οι συνομιλίες Ερντογάν-Μητσοτάκη αποβούν άκαρπες

Οι Τούρκοι έχουν προβεί σε υπερσυγκέντρωση Ειδικών δυνάμεων-Πεζοναυτών-ελικοπτέρων-drones στα μικρασιατικά παράλια.