Ελληνοτουρκικά

Σενάριο στη σφαίρα της φαντασίας η ανταλλαγή!-Δείτε τι δηλώνει ο δικηγόρος των 8 Τούρκων

Καμία συζήτηση δεν υπάρχει για ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που δεν έχουν εκδοθεί από την χώρα μας, σύμφωνα με τον δικηγόρο των στρατιωτικών της γειτονικής χώρας

Όπως είπε ο κ. Μυλωνόπουλος, για τους 8 Τούρκους έχει παρθεί απόφαση από τον Άρειο Πάγο ώστε να μην εκδοθούν, κάτι που απαγορευτικές τις όποιες συζητήσεις για ανταλλαγή τους με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.

Μιλώντας στην εκπομπή focus press του Άτλας tv είπε πως «στην υποθετική περίπτωση, που συμφωνηθεί οποιαδήποτε ανταλλαγή, θα ήθελα να σας πω, ότι υπάρχει το ευρωπαϊκό δικαστήριο  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου θα γίνει προσφυγή με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και θα εμποδιστεί οποιαδήποτε τέτοια παράδοση. Από πλευράς ελληνικής πολιτείας, επαναλαμβάνω ότι αυτό βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας.

Παράλληλα τόνισε πως δεν του έχει γίνει καμία κρούση από οποιονδήποτε για «ανταλλαγή» και πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

«Δεν έχει να κάνει, ούτε με συναίνεση κάποιου δικηγόρου, ούτε με συναίνεση της ελληνικής Πολιτείας. Η εκτελεστική εξουσία της χώρας μας, δεσμεύεται από την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Άλλο το θέμα του ασύλου, που μπορεί να χορηγηθεί ή να μη χορηγηθεί. Για το θέμα του ασύλου, δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιτραπεί καταστρατήγηση της απόφασης με διοικητική απέλαση στην Τουρκία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έμμεση παραβίαση της απόφασης του Αρείου Πάγου και θα ενέπιπτε στην απαγορευτική παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης», κατέληξε ο κ. Μυλωνόπουλος.

https://youtu.be/CapFx0Z4810

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...