Ελληνοτουρκικά

Ε όχι και "εξαιρετική και ψύχραιμη " η στάση του Κυβερνήτη του "Γαύδος" - Έπρεπε να στρέψει την πλώρη του καταπάνω στο τούρκικο !

Τι δεν ακούσαμε  αυτές τις ημέρες και τι διαβάσαμε απο σχετικούς και μη  που δείχνει οτι μάλλον είμαστε εκτός τόπου και χρόνου και αν είναι αυτή η Εθνική Γραμμή , έχουμε χάσει με γκολ απο τα αποδυτήρια !

Ο Ναύαρχος ε.α Δεμέστιχας  στην  τηλεόραση του Αντένα  είπε τα πράγματα όπως είναι και όπως έπρεπε να γίνουν …

Αν δούμε απο το video που αποδεσμεύτηκε και η Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έδωσε στην δημοσιότητα ,το Σκάφος του Λιμενικού παραμένει ακίνητο  αν και είναι ταχύτατο και δεν αντέδρασε όπως έπρεπε όταν κατάλαβε από το ένα μίλι μακριά  (σύμφωνα με  μέλος  του πληρώματος που μίλησε στα ΜΜΕ !! ) οτι το Τούρκικο το πάει για σύγκρουση !

Μπορεί να μην είχε κάκιστα για εμάς Οπλισμό ,κάποιοι αναφέρουν οτι  δεν είχε Οπλισμό απο επιλογή για να μην προκαλεί ,αλλά θα μπορούσε να είχε στρέψει την πλώρη του κατά πάνω στο Τούρκικο δίνοντας έτσι τον λιγότερο δυνατό στόχο !

Θα μπορούσε να κάνει  τους Ελιγμούς εκείνους που θα έφερνε το Τούρκικο σε μειονεκτική θέση και στο κάτω κάτω της γραφής όπως  είπε και ο Ναύαρχος Δεμέστιχας ,θα μπορούσε το Πολεμικό Ναυτικό  με την Κ/Φ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ  που ήταν κοντά να επέμβει ,αμέσως μετά το συμβάν και να βυθίσει το Τούρκικο ή να το συλλάβει !

Το Γαύδος ενημέρωσε αμέσως τον Θάλαμο Επιχειρήσεων , που σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΕΘΑ ήταν εκείνο που έστειλε το Σκάφος (090)  στην Περιοχή επειδή ήταν λέει μεγάλο !

Συμπέρασμα : Οι Κινήσεις του Κυβερνήτη δεν ήταν αυτές που έπρεπε να γίνουν από έναν πολύπειρο Αξιωματικό που είναι 20 χρόνια στη θάλασσα και η άμεση αντίδραση του ΓΕΕΘΑ δεν ήταν αυτή που έπρεπε, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απόφαση αντίδρασης την Κρίσιμη στιγμή!

Η δε  Αντίδραση της Κυβέρνησης  που επέλεξε να απαντήσει μετά απο 15 ώρες  στους Τούρκους και να ενημερώσει το Λαό της,  αφού πρωτα το θέμα έγινε βούκινο στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, δείχνει καθαρά ότι οι άνθρωποι δεν έχουν καν  την στοιχειώδη αντίληψη των πραγμάτων !

Πάλι καλά που δηλαδή που δεν μας βύθισαν οι Τούρκοι  και εμείς το παίξαμε Ψύχραιμοι …

Εδώ συντρόφια μιλάμε για την Πατρίδα και όχι για πολιτικές τακτικές  κατάληψης κτιρίων και διαδηλώσεων εκ του ασφαλούς ...

veteranos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ