Ελληνοτουρκικά

Αποκάλυψη: Ήμασταν έτοιμοι να βομβαρδίσουμε τους Τούρκους πριν μερικές ημέρες - Τους έσωσαν οι ΗΠΑ - Πως φτάσαμε ένα βήμα πριν την ελληνοτουρκική σύγκρουση

Αποκάλυψη -σοκ: Ένα βήμα πριν την στρατιωτική σύγκρουση έφθασαν Ελλάδα και Τουρκία το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου. Επιβεβαιωνόμαστε έτσι πανηγυρικά για τα όσα είχαμε δημοσιεύσει εκείνο το βράδυ στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικά πλοία κύκλωσαν τα Ίμια – Αποδεσμεύτηκαν οι κανόνες εμπλοκής – Συναγερμός σε ΠΑ και ΠΝ αλλά και αργότερα στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο παρά 5 αποσόβησαν οι ΗΠΑ τουρκική απόβαση στο Καστελόριζο! Τι αναφέρουν Τούρκοι και Ισραηλινοί

Όπως αποκαλύπτει η Real News, το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων οι πληροφορίες που έφθαναν από την περιοχή των Ιμίων ήταν πολύ ανησυχητικές. Μια τουρκική ακτοφυλακίδα έπλεε διαρκώς μεταξύ Καλολίμνου και Ιμίων.

Ένα φουσκωτό των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων βρισκόταν μεταξύ τουρκικών παραλίων και Ιμίων. Και ένα ακόμη σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έπλεε διαρκώς γύρω από τις βραχονησίδες παρακολουθούμενο από το ελληνικό Λιμενικό.

Η τουρκική κινητικότητα προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ και η εκτίμηση ότι οι Τούρκοι “ετοιμάζονται να πατήσουν στα Ίμια” προκάλεσε συναγερμό.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 21ης προς 22η Φεβρουαρίου , στο ΓΕΕΘΑ επικρατούσε “επιχειρησιακός πυρετός”! Ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης είχε επικοινωνήσει ήδη με τον Α/ΓΕΑ Χρήστο Χριστοδούλου και του είχε ζητήσει να κινητοποιήσει δυνάμεις της ΠΑ.

Οι αποθήκες οπλισμού μαχητικών αεροσκαφών άνοιξαν μέσα στη νύχτα σε τουλάχιστον τρία στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας και συνολικά 16 μαχητικά αεροσκάφη “φορτώθηκαν” με οπλισμό και βγήκαν από τα υπόστεγα με τους χειριστές έτοιμους να απογειωθούν το επόμενο λεπτό.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ενημερώθηκε για τις κινήσεις των Τούρκων στα Ίμια και για τις ελληνικές κινήσεις και αποφάσεις.

Η αμερικανική πλευρά κατανόησε απολύτως το μήνυμα και όπως φάνηκε το μετέφερε. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα τα τουρκικά σκάφη άρχισαν να αποχωρούν από τα Ίμια.

Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει πλήρως όλα όσα γράφαμε πριν μέρες στο άρθρο μας με τίτλο: ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο παρά 5 αποσόβησαν οι ΗΠΑ τουρκική απόβαση στο Καστελόριζο! Τι αναφέρουν Τούρκοι και Ισραηλινοί

Όπου συγκεκριμένα αναφέραμε:

Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του καθηγητή Ι.Μάζη περί επικείμενης απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο, ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως υπήρχε μυστική «επέμβαση» των Ηνωμένων πολιτειών στην διένεξη που έχει προκύψει με θέμα τις βραχονησίδες Ίμια αλλά και γενικότερα την ένταση στο Αιγαίο.

Η «μυστική» παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διπλωμάτες με σκοπό την μείωση των εντάσεων σε δύο χώρες, που αποτελούν τους κύριους «πυλώνες» του συστήματος ασφαλείας του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Μεσόγειο.

Η Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι δεσμεύεται στο να μειώσει και άλλο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Η αμερικανική παρέμβαση σε Αθήνα και Άγκυρα ενδεχομένως να αποσόβησε προετοιμασμένη τουρκική εισβολή σε ελληνικό νησί, η οποία ήταν σχεδόν έτοιμη.

Επίσης δεν ήταν τυχαίες και οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη πριν λίγες ημέρες.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, είχε εκφράσει φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αναφερόμενος στην ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Ανησυχώ για ατυχήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ, ενώ σημείωσε πως «οι δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και ΗΠΑ) εντός του ΝΑΤΟ παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις σχέσεις τους με την Ελλάδα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα συμπεριφέρεται υπεύθυνα και το υπουργείο Άμυνας «πολύ παραγωγικό» στα ελληνοτουρκικά τη συγκεκριμένη περίοδο.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να μην εντείνει την ένταση», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και σύμμαχος των ΗΠΑ. Θέλω να δω την Ελλάδα να παίζει έναν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο ως πυλώνα σταθερότητα», ανέφερε ο κ. Πάιατ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ