Βόρεια Ήπειρος
Ενημερώθηκε στις:

Κρεσέντο εθνικισμού! Οι Αλβανοί κατηγορούν τον Μπελέρη ως μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης-Στο στόχαστρο ευρύτερα η Ελλάδα

Ο Φρέντι Μπελέρης, παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία ότι δήθεν επιχείρησε να εξαγοράσει τον αδερφό του και τον δικηγόρο του, για να τον ψηφίσουν σε μαγαζί του ίδιου.

Πρόκειται για μια σύλληψη και κατηγορία επιπέδου Αφρικής από τον αμφιλεγόμενο Αλβανό πρόεδρο Έντι Ράμα, ο οποίος έχει σχέδιο κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ξαφνικά από το πουθενά έχουμε ένα μπαράζ αλβανικών εθνικιστικών δημοσιευμάτων κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και της χώρας μας.

Ο Αλβανός καθηγητής Ρ. Μεμουσάι ανέφερε ότι να μην ακούω ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα, αλλά Χειμαρριώτες με αλβανική και ελληνική υπηκοότητα:

https://www.youtube.com/watch?v=mlRKaZXg62Q

"Η Αθήνα, πυροδοτούμενη από την απαγόρευση ενός αυτοαποκαλούμενου Έλληνα Αλβανού, επανέλαβε την παλιά θέση ότι η Χειμάρρα είναι ελληνική. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μιτσοτάκης απείλησαν ότι, χωρίς σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, η Αλβανία θα έχει κλειστές τις πόρτες της στην ΕΕ.

Υπάρχει ελληνικός πληθυσμός στη Χειμάρρα;

Αλβανοί ιστορικοί και ερευνητές έχουν απαντήσει σε αυτό το ερώτημα με μια σειρά εργασιών, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε «Η Ιστορία της Χιμάρας (2002) του Χειμαρριώτη ερευνητή Aleko Rrapo.

Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου έχει επίσης απαντήσει στο ερώτημα αυτό στο βιβλίο «Η Χειμμάρα υπό το πρίσμα των ιστορικών, γλωσσικών και εθνολογικών δεδομένων» (2004), καθώς και σε άρθρα που δημοσιεύονται στον επιστημονικό και ημερήσιο τύπο.

Ως γνωστόν, διακριτικά κριτήρια για μια εθνική μειονότητα είναι η επικράτεια, η ιστορία και η πολιτιστική της παράδοση. Από πλευράς εδάφους, το έδαφος της Χειμάρρας απέχει από τα ελληνικά σύνορα και είναι εντός των αλβανικών εδαφών.

Δηλαδή, δεν υπάρχει εδαφική σύνδεση με την Ελλάδα, που αποτελεί προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένας πληθυσμός εθνική μειονότητα”, τονίζει ο ίδιος.

Πριν λίγο Αλβανός δημοσιογράφος με το όνομα Άρντιτ Ράντα, σε άρθρο στην αλβανική ιστοσελίδα lexo.al, κατηγορεί το Μπελέρη "ως πρώην  μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης που συμμετείχε στην επίθεση στο φυλάκιο του αλβανικού στρατού στην Επισκοπή, το 1994, ενώ τον κατηγορεί  για κατοχή ολόκληρου οπλοστασίου που ήταν στην κατοχή του".

Ο εθνικισμός στην Αλβανία έβαλε στο στόχαστρο τον Έλληνα πολιτικό, με εντολή Ράμα, μόνο και μόνο για να δοθούν επί πινακίου φακής πολλά οικόπεδα στην αποκαλούμενη “Μύκονο” της Αλβανίας, που αφορά την παραλία στην περιοχή της Χειμάρρας.

Το πράγμα όμως ξεφεύγει και εδώ έχουμε την εμφάνιση ενός άκρατου αλβανικού ιδιότυπου εθνικισμού μέσω του τύπου, κατά ενός ελληνικής καταγωγής Αλβανού υπηκόου, κάτι που δεν είναι ανεκτό από κανέναν.

Ο δημοσιογράφος Άρντιτ Ράντα αναφέρει:           

"Ο Φρέντι Μπελέρι λέει ότι δεν συμμετείχε στη σφαγή της Επισκοπής το 1994. Το απέδειξε ενώπιον του δικαστηρίου με το γεγονός ότι βρισκόταν στην Κύπρο για σπουδές.

Όμως οι διασυνδέσεις του με την τρομοκρατική ομάδα αποδείχθηκαν ένα χρόνο αργότερα, όταν, αφού δεν κατάφερε να ξαναπατήσει το πόδι του σε αλβανικό έδαφος, συνελήφθη με αρκετούς άλλους από την Αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Η καταστολή της αντιαλβανικής ομάδας το 1995 ήρθε αφού αυτή τη φορά ο αλβανικός συνοριακός σταθμός είχε λάβει μέτρα και ήταν οπλισμένος μέχρι τα δόντια. Ο Φρέντι Μπελέρι καταδικάστηκε για παράνομη οπλοκατοχή, αφού μαζί με άλλους βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο όπλων.

Ο ίδιος έχει αποδεχθεί δημόσια την υπόθεση, λέγοντας ότι η συμμετοχή του σε εκείνη την ομάδα ήταν μια περιπέτεια της νεολαίας. Αν πάλι οι στρατιώτες μας κοιμόντουσαν και χωρίς σφαίρες, είναι κατανοητό πώς θα πήγαινε η «περιπέτεια».

Ένα έγγραφο της SHISH ( αλβανική μυστική υπηρεσία) το 2007 ενημέρωσε τον Σαλί Μπερίσα για τη δραστηριότητα του Μπελέρη και άλλων στην Χειμμάρα. Μιλάμε για ρητορική μίσους, αντιαλβανικά συνθήματα και άλλα τέτοια.

Η επιστολή φέρει την υπογραφή του πρώην διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών Μ. Σακίρι. Ο Μπερίσα ήταν τότε πρωθυπουργός, αλλά δεν είναι γνωστό αν είχε ζητήσει ο ίδιος αυτές τις πληροφορίες ή αν του επιδόθηκε από την SHISH. Όποιος έχει πάει στη Χειμάρρα έχει δει ότι το κτίριο της SHISH που βρίσκεται στο λόφο.

Όποιος μαθαίνει από αυτά τα έργα γνωρίζει με βεβαιότητα ότι η Χειμμάρα είναι η μόνη πόλη που διαθέτει ειδική διεύθυνση της Υπηρεσίας. Όμως σε όλο αυτό το θέμα των τελευταίων 24 ωρών, το πρόβλημα παραμένει ο Σαλί Μπερίσα και ο Ιλίρ Μέτα και στο παιχνίδι που παίζουν προσπαθώντας να στηρίξουν τον Δ. Μπελέρη.

Κάποιοι στην Χειμάρα μαζί με Αλβανούς πολιτικούς, κάνουν εθελοντική εργασία για την Ελλάδα, ετοιμάζοντας αιματοχυσία με πολύ ζήλο σε αλβανικό έδαφος. Η Ελλάδα άφησε τον Δούρειο Ίππο της εντός του αλβανικού εδάφους”, αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Το εθνικιστικό κρεσέντο στην γειτονική χώρα, δεν ήταν αποτέλεσμα της στιγμής, λόγω της σύλληψης του Δ.Μπελέρη, αλλά αφορά κανονικό σχέδιο υφαρπαγής της γης των Ελλήνων  της Βορείου Ηπείρου από το καθεστώς μαφία του Ράμα και τουρκικών εταιρειών, που ετοιμάζουν την δική τους “ Μύκονο΅  εντός του αλβανικού εδάφους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...