Βόρεια Ήπειρος

Oργανωμένο σχέδιο από τα Τίρανα: Διώκεται από την αλβανική Δικαιοσύνη η οικογένεια Κατσίφα!

Στο στόχαστρο της αλβανικής Δικαιοσύνης βρίσκεται η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου, η οποία έχει κληθεί να δικαστεί στο Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας.

Η δίωξη σχετίζεται με ένα προσκυνητάρι που η οικογένεια ήθελε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Προ ολίγων ημερών ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Γιάννης Κατσίφας, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού Βόδριστα, ο οποίος είχε πρόθεση να βοηθήσει την οικογένεια στην ανέγερση του μικρού ναΐσκου εις μνήμη του Κωνσταντίνου μετέβησαν για ανάκριση στον Εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες του himara.gr.  

 

Συνεχές «πλιάτσικο» σε σπίτια ομογενών στη Βόρειο Ήπειρο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στους Έλληνες στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία καθώς συνεχίζονται οι ληστείες σε ακατοίκητα σπίτια ομογενών.

Οι τοπικοί παράγοντες τονίζουν με νόημα ότι οι αρχές στην Αλβανία δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Μόνο τις δύο τελευταίες νύχτες στο χωριό Κρανιά του δήμου Φοινικαίων, μέλη συμμοριών εισέβαλαν με αυτοκίνητα σε πέντε σπίτια από τα οποία αφαίρεσαν ό,τι βρήκαν και αφού φόρτωσαν τα κλοπιμαία στα αυτοκίνητα τους εξαφανίστηκαν.

Ο κοινοτάρχης του χωριού Ηρακλής Κίτσιος επισημαίνει ότι παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, ούτε η κρατική, ούτε η δημοτική αστυνομία, επέδειξαν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα μέλη της ελληνικής μειονότητας ο  απώτερος στόχος των επιδρομών αυτών είναι ο εκφοβισμός των ομογενών ώστε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ