Βόρεια Ήπειρος

Μας "δουλεύουν" οι Αλβανοί: "Η RENEA δεν παραβίασε το νόμο για τη δολοφονία του Κ.Κατσίφα" - Αναμένεται διορισμός νέων ανακριτών

Τα Τίρανα συνεχίζουν το δούλεμα σε βάρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς το πόρισμα της ερευνητικής ομάδας που διαχειρίζεται την υπόθεση αναφέρει πως η ειδική δύναμη RENEA δεν παραβίασε το νόμο με τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή, προσβάλλοντας παράλληλα τη μνήμη του καθώς χαρακτηρίζεται "εξτρεμιστής".

Η ελληνική πολιτεία φαίνεται πως δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα, καθώς οι Αλβανοί λειτουργούν αυθαίρετα και αποφασίζουν τι στοιχεία θα παρουσιάσουν, ασχέτως με το αν είναι αληθή ή όχι. Ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του σύγχρονου εθνομάρτυρα, η οικογένειά του έχει μείνει χωρίς απαντήσεις και η Αθήνα διατηρεί την παγερή αδιαφορία της.

«Η μονάδα RENEA δεν παραβίασε τον νόμο για τη χρήση πυροβόλων όπλων στις 28 Οκτωβρίου 2018, όταν εξουδετέρωσε τον "εξτρεμιστή" Κωνσταντίνο Κατσίφα που πυροβόλησε την αστυνομία στους Βουλιαράτες Αργυρόκαστρου, όπου σκοτώθηκε», γράφει η Shqiptarja.

Αυτή είναι έκθεση της ερευνητικής ομάδας που διαχειρίζεται τον φάκελο στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων, η οποία ξεκίνησε έρευνα μετά από έκθεση των μελών της οικογένειας του Κατσίφα ότι η τον σκότωσε η αστυνομία, παρόλο που θα μπορούσε να αποφύγει τη δολοφονία, τραυματίζοντας τον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Report TV η έρευνα παραμένει ανοιχτή, αλλά αναμένεται να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση μετά την επιλογή μιας νέας ομάδας εισαγγελέων μετά την αποχώρηση των δύο σημερινών ανακριτών, αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Μπεσνίκ Μούτσι εξελέγη ως Συνταγματικός Δικαστής, αφήνοντας τη θέση του Εισαγγελέα Σοβαρών Εγκλημάτων, ενώ ο Νιάζι Σεφέρι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας.

https://www.youtube.com/watch?v=-3Wk7P3L9lU

Έτσι, αναμένεται ο διορισμός νέων ανακριτών, ενώ το ιατροδικαστικό πόρισμα θα καθορίσει την τύχη αυτής της έρευνας.

Στη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών, συμπεριλαμβανομένης της 28ης Οκτωβρίου, έγιναν τελετές μνήμης για τον Κατσίφα και επαναλήφθηκαν από την οικογένειά του οι επιθέσεις εναντίον των κρατικών θεσμών από τους Βουλιαράτες, αλλά η έρευνα σχετικά με τη μονάδα Renea, δείχνει ότι δεν έχει παραβιάσει το νόμο.

Έφθασε στο συμπέρασμα αυτό η εισαγγελία διαθέτοντας το επιχειρησιακό σχέδιο, το κινηματογραφικό υλικό της μονάδας Renea και ότι ο Κατσίφας πυροβολούσε με αυτόματο όπλο στη μέση του χωριού στις 28 Οκτωβρίου 2018, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ