Βόρεια Ήπειρος

O πατέρας του Κατσίφα παραλαμβάνει τη σορό του γιου του - Τις επόμενες μέρες η κηδεία - Αναμένεται «απόβαση» χιλιάδων Ελλήνων στους Βουλιαράτες

Στα Τίρανα μεταβαίνει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Γιάννης, προκειμένου να παραλάβει τη σορό του. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η κηδεία, ωστόσο οι πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία είναι συγκεχυμένες.

Χιλιάδες Έλληνες αναμένεται να ταξιδέψουν στους Βουλιαράτες για να τιμήσουν τον σύγχρονο εθνομάρτυρα που έπεσε από πυρά Αλβανών, υπερασπιζόμενος τον Ελληνισμό, ανήμερα της εθνικής μας επετείου.

Συγκεκριμένα, οι γονείς του 35χρονου αναμένεται να παραλάβουν την σορό του γιου τους στις 12 τα μεσάνυχτα από τα Τίρανα και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στο Αργυρόκαστρο.

Συγγενείς και φίλοι θα μπορέσουν να θρηνήσουν το παιδί τους για μια ημέρα, καθώς η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 θα γίνει την Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

Παρέμβαση από τον Αλβανό πρόεδρο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε στην επιστολή που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες και παρενέβη για να παραδοθεί η σορός.

Ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας από το βράδυ της Δευτέρας.

Στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ’ το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

Η συνάντηση των συμβούλων του Προέδρου έληξε με τη δέσμευση πως θα υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων και η σορός θα παραδοθεί στην οικογένεια για να γίνει η κηδεία.

Μητέρα Κατσίφα: Τι να την κάνουμε τη ζωή χωρίς το παλικάρι μας;

«Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου. Γιατί μου του αφαίρεσαν τη ζωή; Τι έκανε; Που ήθελε τον τόπο του, την Βόρειο Ήπειρο; Που στις 28 Οκτωβρίου χαιρόταν να στολίζει και ερχόταν με τις σημαίες από την Αθήνα. Μου έλεγε να σιδερώσουμε τις σημαίες. Το πρωί ήταν μια χαρά το παιδί μου, το σταύρωσα και του είπα “η παναγιά μαζί σου”», λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο γιος της «μπορούσε να σκοτώσει πολλούς, αλλά ήταν της θρησκείας. Τι να την κάνουμε τη ζωή μας τώρα, χωρίς το παλικάρι μας; Βοήθαγε παντού χωρίς να πάρει μία. Ήταν ένα καλό παιδί, για όλες τις δουλειές. Γιατί να του αφαιρέσουν τη ζωή; Τον λεβέντη μου, το παλικάρι μου, μας διαλύσανε».

«Περιμένουμε τη σορό του παιδιού μου. Τι το κάνουν το παιδί εκεί; Τι τους κάναμε; Ποτέ δεν πειράξαμε κανέναν» λέει η κ. Κατσίφα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

S-350 Vityaz
Ένοπλες Συρράξεις 0

Παγκόσμια Πρωτιά: Το ρωσικό υπερόπλο S-350 κατέρριψε ουκρανικό αεροσκάφος σε αυτόματη λειτουργία-Είναι καλύτερο από τον Patriot; (Εικόνες)

Την ίδια στιγμή, μαθαίνουμε πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιτυχίες τους στην περιοχή της Αβντίικα, αφού...