Εθνικά θέματα

Χόρεψε ποντιακά ο Ιμάμογλου μετά το θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης - «Εκρέμ προχώρα άλλαξέ τα όλα» (Βίντεο)

Με ποντιακούς ρυθμούς πανηγύρισε ο Εκρέμ Ιμάμογλου τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Τραπεζούντα, χόρεψε ποντιακό τραγούδι και πέταξε σακάκι και γραβάτα, εν μέσω επευφημιών από τους οπαδούς του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εκρέμ νίκησες εσύ προχώρα να τα αλλάξεις όλα» φώναζαν οι παραληρούντες οπαδοί του δήμαρχου όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης.

Η νίκη είναι διπλή για τον δήμαρχο Ιμάμογλου, 52 ετών, καθώς όχι μόνο διατηρεί το αξίωμα που κέρδισε έπειτα από σκληρή μάχη το 2019, αλλά κατάφερε θεαματικό χαστούκι στον πρόεδρο Ερντογάν, που είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ενέργειάς του τελευταία για να υποστηρίξει τον «εκλεκτό» του, τον μηχανικό και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ που διεκδίκησε το αξίωμα για πρώτη φορά.

 

Δύο από τα τραγούδια που ακούστηκαν για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης:

«Κέρδισε τις εκλογές δυο φορές ο Εκρέμ άντεξε καλά σε όλη την αδικία
Είπαν ᾽᾽μην δουλεύετε᾽᾽του έβαλαν εμπόδια , όμως ο ίδιος άνοιξε 10 γραμμές μετρό.
Εγκαινίασε 18 νέες πλατείες και είναι τόσο όμορφες».

«Ένας άνθρωπος βρίσκεται δίπλα μας και τον λένε Ιμάμογλου
Υπάρχει ένας μακρύς δρόμος για το μέλλον μας
Προχώρα Ιμάμογλου για δικαιοσύνη και ισότητα
Ιμάμογλου να τερματίσεις την αδικία και την διαφθορά.
Προχώρα Ιμάμογλου για δικαιοσύνη και ισότητα
Ιμάμογλου να τερματίσεις την αδικία και την διαφθορά.
Η Κωνσταντινούπολη είναι όμορφη μαζί σου, προχώρα Ιμάμογλου 
Ιμάμογλου προχώρα πρόσω ολοταχώς».

Με περισσότερο από 98% της ενσωμάτωσης, ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κερδίζει με μεγάλη διαφορά στη μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό κέντρο της Τουρκίας. Ο Μανσούρ Γιαβάς, ο δήμαρχος της Άγκυρας, διατήρησε τη θέση του με εκπληκτική διαφορά σχεδον 30 πόντων έναντι του αντιπάλου του, ενώ με 11 μονάδες προηγείται και ο υποψήφιος του CHP στη Σμύρνη.

Συνολικά, το CHP κέρδισε τους 36 δήμους από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu, κάνοντας εισβολή σε πολλά προπύργια του κόμματος του Ερντογάν. Κέρδισε το 37% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο, σε σύγκριση με το 36% του κόμματος του προέδρου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη του CHP από τότε που ο Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία πριν από δύο δεκαετίες.

Ο Ερντογάν αναγνώρισε την εκλογική ήττα του σε ομιλία του από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου, λέγοντας ότι «η 31η Μαρτίου για εμάς δεν είναι το τέλος, είναι σημείο καμπής».

Ο πρόεδρος Ερντογάν διαβεβαίωσε ακόμα ότι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 31ης Μαρτίου θα διεξαχθεί στα όργανα του κόμματος «με ανοιχτή καρδιά» και θα γίνει αυτοκριτική «με θάρρος». Αν και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, τα αποτελέσματα (...) μας δείχνουν ότι το ΑΚΡ «έχασε ύψος σε όλη τη χώρα» παραδέχτηκε και φάνηκε να διαψεύδει σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει μπροστά της πάνω από τέσσερα χρόνια» ως τις επόμενες εκλογές, «τα οποία αξίζουν όσο ένας θησαυρός». 

Παράλληλα, επιχείρησε να καθησυχάσει τις αγορές, διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση εφάρμοσε με αποφασιστικότητα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το 12ο αναπτυξιακό σχέδιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ