Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

ΕΕ: Aυτός είναι ο Έλληνας αρχιπλοίαρχος που αναλαμβάνει διοικητής επιχειρήσεων για τις «Ασπίδες»

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, διορίζεται Διοικητής Επιχειρήσεων ΕΕ στην ευρωπαϊκή επιχείρηση αντιμετώπισης των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στην ίδια εφημερίδα επισημαίνεται, παράλληλα, ότι το επιχειρησιακό στρατηγείο της επιχείρησης «Ασπίδες», θα βρίσκεται στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Λάρισα για στρατηγείο της επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα είχε προτείνει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Στην επιχείρηση αυτή εκτός της Ελλάδας θα συμμετέχουν Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, να τονίζει ότι «θα πρέπει να προστεθούν, πάντως, και άλλες χώρες της Ένωσης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ρωσία 0

Διαλύεται η συμμαχία Άγκυρας-Μόσχας! Γιατί Ελλάδα και Ρωσία «συμφώνησαν» στην πράξη στον ΟΗΕ για την Λιβύη με φόντο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο;

Οι Ρώσοι δεν θέλουν και αυτοί το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο αφού μέσω του Αιγαίου θέλουν να κινούνται τα πλοία τους...