Εθνικά θέματα

Βρετανός ειδικός: Μύθος η συνέχεια της αρχαίας Ελλάδος με την σημερινή αφού ήταν δημιούργημα του βασιλιά Όθωνα και των Βαυαρών

Πραγματικά είναι εξωφρενικό το τι πιστεύουν Δυτικοί ειδικοί για την σημερινή Ελλάδα και την φυσική συνέχεια της με τους Αρχαίους Έλληνες, ειδικά ως προς την φυσική διαδοχή ως το σημερινό ελληνικό κράτος.

Ποίες σκοτεινές θεωρίες έχουν στο μυαλό τους για τον σημερινό Έλληνα, ότι δήθεν δεν έχει σχέση με τους αρχαίους προγόνους του, κάτι που δυστυχώς είχε ξεκινήσει από την εποχή των Ρωμαίων και έφτασε στις θεωρίες του Γερμανού ιστορικού Φαλμεράυερ, περί ανύπαρκτων Ελλήνων.     

Σύμφωνα με βρετανικό ΜΜΕ και με αφορμή το επεισόδιο του Κ.Μητσοτάκη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, και όχι φυσικά τα Ελγίνεια μάρμαρα ( όπως τα αποκαλούν προκλητικά οι Βρετανοί), αναφέρεται ότι

“Οι Έλληνες θα ήθελαν να εγκαταλείψουμε αυτό το κομμάτι του εαυτού μας για να υποστηρίξουμε τον μύθο ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος είναι σε συνέχεια με την κλασική Ελλάδα και ότι είναι οι μοναδικοί νόμιμοι κληρονόμοι αυτής της κληρονομιάς, ενός μύθου που γράφτηκε από τους Γερμανούς όταν ανέλαβαν το ελληνικό Βασίλειο.

Λυπάμαι, αλλά με τον Ισοκράτη και τη Σέλευ πρέπει να τους πω για άλλη μια φορά: «Είμαστε όλοι Έλληνες» και κρατάμε το μερίδιό μας.

Αλίμονο, η ιστορία δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της διαμάχης που φλέγεται από το 1835, όταν η Ελλάδα ζήτησε για πρώτη φορά πίσω τα σφυρήλατα, λευκά μαρμάρινα γλυπτά της του πέμπτου αιώνα. Τα έγγραφα δεν είναι επαληθεύσιμα.

Τα αντικείμενα αυτά θεωρούνται εθνικό σύμβολο στην Ελλάδα, όπου τα υπόλοιπα γλυπτά περιμένουν τα χαμένα ξαδέρφια τους. Ίσως το να δείξουμε χάρη και γενναιοδωρία δεν θα ήταν λάθος;”, αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Τι επιδιώκουν όλοι αυτοί με αυτές τις θεωρίες και ποια πρέπει να είναι η απάντηση μας

Γενναιοδωρία με τα δικά μας μάρμαρα δεν γίνεται, διότι τα γλυπτά του Παρθενώνα τα έφτιαξαν Έλληνες τεχνίτες του κράτους των Αθηνών, που μιλούσαν ελληνικά και είχαν ήθη και έθιμα που υπήρχαν σε ολόκληρη την σημερινή ελληνική επικράτεια.

Αντίθετα η υφαρπαγή ξένων καλλιτεχνημάτων και οι θεωρίες περί νόμιμων διαδικασιών επί εποχής Οθωμανών, το μόνο που προσφέρουν είναι παράνοια από ένα πολιτισμένο υποτίθεται κράτος όπως οι Βρετανοί.

Επίσης οι σχέσεις Ελλήνων και Βρετανών ανάγονται από την εποχή των Μυκηναίων και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν οι Βρετανοί.

Για παράδειγμα το αρχαιότερο μνημείο των Βρετανών το Στόουνχεντζ έχει σχέση με τον Κρητομυκηναϊκό πολιτισμό

Σύμφωνα με τον ερευνητή Αιγαιακών Γραφών Μηνά Τσικριτσή – ο οποίος ήταν ο πρώτος που μελέτησε τη λειτουργία του Μινωϊκού Υπολογιστή πριν από έξι χρόνια και την οποία είχε χρονολογήσει στο 1400-1300 πΧ είναι  στενή, ανέφερε η Καθημερινή το 2020.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσικριτσής υποστηρίζει ότι αφαιρετικά συγκρίνοντας το αποτύπωμα του μηχανισμού του Παλαικάστρου με μία κάτοψη του Στόουνχετζ μπορούν να διαπιστωθούν αξιοσημείωτες ομοιότητες.

«Αν τοποθετήσουμε το αποτύπωμα του μηχανισμού του Παλαικάστρου πάνω σε ένα σκίτσο του Στόουνχετζ, έτσι ώστε η ευθεία συμμετρίας που στοχεύει στο θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχετζ, αυτή ταυτίζεται με την εσωτερική γραμμή της διπλής σειράς του σταυρού στο δίσκο του Παλαικάστρου.

 Τελικά, διαφαίνεται, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής, ότι «ο Μινωικός Πολιτισμός θα πρέπει να είχε σχέση και επαφή με τους υπερβόρειους. Όπως αναφέρει και ο Διόδωρος (Β2,47), υπάρχει στο νησί μεγαλοπρεπής ναός, κυκλικός στο σχήμα, αφιερωμένος στον Απόλλωνα, όπου οι ιερείς του, κιθαρίζοντας, έψαλαν ύμνους σε μια διάλεκτο κοντά στην Ελληνική. Η σχέση των Υπερβόρειων με τους Αθηναίους λέγουν ότι είναι εκ παλαιών χρόνων».
Ο Φαλμεράυερ και το DNA των Ελλήνων   

Η έρευνα για το DNA των Πελοποννησίων από 11 ειδικούς  σε ξένα διάσημα πανεπιστήμια αποκάλυψε την ελληνικότητα των Ελλήνων.

Η επιστημονική έρευνα σε 241 άτομα από όλη την Πελοπόννησο, έδειξε ότι οι Μανιάτες και οι Τσάκωνες δεν είναι Σλάβοι, αλλά όπως κι άλλοι κάτοικοι της Πελοποννήσου έχουν ελληνικό DNA, συγγενικό μόνο ως προς τους Σικελούς και νοτιο-Ιταλούς, κάτι που είναι λογικό αφού εκεί μέχρι το 1800 ζούσαν χιλιάδες Έλληνες στην καταγωγή.

Οι θεωρίες των δυτικών δυστυχώς και όχι μόνο των Τούρκων ότι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν σχέση με τους Αρχαίους, καταρρίπτεται στην συνέχεια της ιστορίας και ειδικά στις νίκες και τους πολέμους των Ελλήνων από το Βυζάντιο έως σήμερα.

Τελικά όπως αποδεικνύεται πολλοί ξένοι αισθάνονται κομπλεξικά θα λέγαμε απέναντι στο μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού και της συνέχειας του ανά τους αιώνες, αυτό ας το κρατήσουμε χωρίς εθνικιστικές κορώνες, διότι είναι απλά η αλήθεια.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ