Εθνικά θέματα

Διευκρινίσεις για την άδεια χρήσης ελληνικών εγκαταστάσεων από τις ΗΠΑ

Για μεταγωγικά αεροσκάφη, όπως και για υποστηρικτικά ελικόπτερα και προσωπικό δόθηκε η άδεια χρήσης εγκαταστάσεων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα διευρινίζει η ελληνική πλευρά, με αφορμή δημοσιεύματα για παροχή διευκολύνσεων στις ΗΠΑ από την Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις άλλες πλην των προβλεπομένων στην Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τα μέσα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή για εκκενώσεις και μεταφορά υπηκόων ΗΠΑ ή και άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων αν απαιτηθεί, από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Όσον αφορά επίσης τα αναφερόμενα σε δημοσίευμα στη Ζουράφα, έχει εκδοθεί Αντι - Notam, όπως παγίως γίνεται από ελληνικής πλευράς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ