Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Πόσο θα μας κοστίσει η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16;

Σε δήλωσή του από το Τολέδο, όπου γίνεται το άτυπο συμβούλιο υπουργών Αμυνας της Ε.Ε., ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει και στην εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πέρα από την εκπαίδευση χειριστών στα F-16.

«Αναφέρθηκα, επίσης, στη σημαντική αμυντική βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην Ουκρανία, ιδιαίτερα με τα πυρομαχικά και την ετοιμότητα να συνεισφέρει σε δραστηριότητες της Αποστολής Στρατιωτικής Συνδρομής της Ε.Ε. για την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας, ενώ στη δήλωσή του από το Τολέδο ανέφερε πως «κατά τη συζήτηση για την Ουκρανία υπογράμμισα τη θέση αρχής της Ελλάδος εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού και παραβίασης των κανόνων Διεθνούς Δικαίου. Τόνισα ότι στη συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας και των ηγετών των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, που διοργάνωσε η χώρα μας, εκφράστηκε η ισχυρή υποστήριξη προς την Ουκρανία για όσο διάστημα απαιτηθεί».

Αναλύοντας την παρέμβαση του, ο κ. Δένδιας έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Τουίτερ:

«Τόνισα ότι στη συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που διοργάνωσε η χώρα μας, εκφράστηκε η ισχυρή υποστήριξη προς την Ουκρανία για όσο διάστημα απαιτηθεί,

Αναφέρθηκα επίσης στη σημαντική αμυντική βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην Ουκρανία, ιδιαίτερα με τα πυρομαχικά και την ετοιμότητα να συνεισφέρει σε δραστηριότητες της αποστολής στρατιωτικής συνδρομής της ΕΕ για την εκπαίδευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και

Ανέδειξα τη σημασία αύξησης της βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας -που συνιστά ουσιώδες βήμα για την αυτονομία της ΕΕ- και της πραγματοποίησης εις βάθος συζήτησης αναφορικά με τις δεσμεύσεις ασφαλείας της ΕΕ για την Ουκρανία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία», η αμέριστη στήριξη προς την Ουκρανία κοστίζει ακριβά στη χώρα, πρώτον πολιτικά, καθώς καθιστά την Ελλάδα ευρωπαϊκή προμετωπίδα στη «μάχη» κατά της Ρωσίας, και δεύτερον οικονομικά, καθώς βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Συγκεκριμένα, το κόστος της βασικής εκπαίδευσης για περίπου 1.500 ώρες πτήσης θα αγγίξει τα 900.000.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ