ελληνικά μαχητικά
Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Ελληνική κυριαρχία στα Βαλκάνια! Πιθανή η περιπολία του εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά, λέει το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Βουλγαρία, ώστε ελληνικά μαχητικά να ξεκινήσουν να περιπολούν τον εναέριο χώρο της Σόφιας, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας.

«Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την ενίσχυση της ασφάλειας της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, είναι πιθανό η ελληνική Πολεμική Αεροπορία να εκτελέσει καθήκοντα για την ενίσχυση της προστασίας του εναέριου χώρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης χρονικής περιόδου», σημείωσε εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Βουλγαρίας (BTA).

«Η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις εθνικές της δεσμεύσεις να βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ για την προστασία του εθνικού και συμμαχικού εναέριου χώρου» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το βουλγαρικό υπουργείο ανέφερε επίσης ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εκτελεί τα καθήκοντά της από αεροδρόμια εντός της ελληνικής επικράτειας, εάν αυτό χρειαστεί.

Σημειώνεται πως η κύρια δύναμη αεριωθούμενων αεροσκαφών της Βουλγαρίας αποτελείται από οκτώ έως 10 αεροσκάφη MIG-29 της σοβιετικής εποχής, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, η Ισπανία ανέπτυξε οκτώ αεροσκάφη Eurofighter για την προστασία του βουλγαρικού εναέριου χώρου τον περασμένο Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ