Εθνικά θέματα

Σύλληψη Έλληνα επιχειρηματία από το FBI: Οι πρώτες δηλώσεις του συνηγόρου του

Να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, που σχηματίστηκε σε βάρος του επιχειρηματία Νίκου Μπογονικολού, περιμένει ο πατρινός ποινικολόγος Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο pelop.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο κ. Μπογονικολός είναι γνωστός για τις έρευνές του, επί σειρά ετών σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Για το ζήτημα που προέκυψε δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση» δηλώνει ο κ. Διαμαντόπουλος και συμπληρώνει πως θα τοποθετηθεί για την υπόθεση, όταν πληροφορηθεί το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχηματίσθηκε σε βάρος του επιχειρηματία.

Χθες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη σύλληψη του Έλληνα επιχειρηματία Νίκου Μπογονικολού με την κατηγορία ότι βοήθησε τη Μόσχα να αποκτήσει τεχνολογικά μυστικά που σχετίζονται με την κβαντική πληροφορική και τις πυρηνικές δοκιμές προς όφελος της αμυντικής έρευνας της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση στο 7:25 του βίντεο:

Ο Νίκος Μπογονικόλος, Έλληνας υπήκοος, συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 2023 και παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας έκδοσης αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

«Ενώ φαινομενικά λειτουργούσε ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες χώρες συμμάχους, ο κατηγορούμενος και ο όμιλος του Aratos φέρεται να είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας να τροφοδοτήσουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και την ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς», δήλωσε ο εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Μπρίον Πις. «Το Γραφείο μας συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει ότι τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια».

Όπως υποστηρίζεται, ο Μπογονικόλος «συνωμότησε με ένα δίκτυο εταιρειών ενορχηστρωμένο από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» για να αποκτήσουν δόλια και στη συνέχεια να διακινήσουν στρατιωτικές τεχνολογίες προέλευσης ΗΠΑ και για να βοηθήσουν τους ρωσικούς τομείς άμυνας και ασφάλειας.

«Ο Μπογονικόλος προμηθεύτηκε ευαίσθητο εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ, σχεδιασμένο για συνθήκες τακτικών πεδίων μάχης, καθώς και εξαρτήματα με εφαρμογές σε διαστημικές και κρυπτογραφικές επικοινωνίες, για λογαριασμό των Ρώσων συνεργατών του που επιδιώκουν να βελτιώσουν τις πολεμικές ικανότητες της χώρας τους». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ