Εθνικά θέματα

[email protected] Ένας χρόνος συμφωνίας: Νέα φωτογραφία από την πρώτη ελληνική φρεγάτα- "Ευχαριστούμε Ελλάδα"

Ακόμα μία φωτογραφία από την ελληνική φρεγάτα τύπου [email protected] που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία στο Λοριάν της Γαλλίας, έδωσε στη δημοσιότητα η ναυπηγική εταιρεία Naval Group, με αφορμή τον έναν χρόνο που συμπληρώθηκε από τη συμφωνία.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η φρεγάτα "Κίμων" και το τμήμα της πλώρης, ενώ στη λεζάντα της στο Twitter η Naval Group έγραψε: " Μια ξεχωριστή εικόνα για μια ξεχωριστή μέρα.

Σήμερα γιορτάζουμε ένα χρόνο γόνιμης δουλειάς και συνεργασίας με την Ελλάδα. Στις 24 Μαρτίου 2022, η Ελλάδα και η Naval Group υπέγραψαν τα συμβόλαια για 3 φρεγάτες άμυνας και επέμβασης, συν 1 προαιρετική και την εν υπηρεσία υποστήριξή τους.

Ευχαριστούμε όλες τις ελληνικές και γαλλικές ομάδες που εργάζονται γι΄ αυτό το πρόγραμμα! Ευχαριστoύμε Ελλάδα, για την εμπιστοσύνη σου!”

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Naval Group, οι FDI φρεγάτες θα παραδοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από το 2025 οι δύο πρώτες "Κίμων" και "Νέαρχος" και το 2026 η Τρίτη με το όνομα "Φορμίων".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...