Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

''Πολλά συγχαρητήρια στην Ελλάδα''- Από τον Πλανητάρχη και το ΝΑΤΟ- Τι συνέβη;

Ακούσαμε και τα συγχαρητήρια από τους Αμερικανούς και από το ΝΑΤΟ...  Υπάρχει ένας τομέας, που η χώρα μας συνεχώς εισπράττει τα συγχαρητήρια, από τον εκάστοτε πλανητάρχη, σημειώνει σε άρθρο της η στήλη ''Βηματοδότης'' της γνωστής εφημερίδας το ''Βήμα''. 

Για να γίνει πιο κατανοητό, η Ελλάδα είναι πρώτη στις αμυντικές δαπάνες, οπότε όταν Έλληνας Πρωθυπουργός συναντηθεί με έναν πλανητάρχη, του δίνει τα συγχαρητήρια. 

 Προσφάτως δημοσιεύθηκαν στοιχεία για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Το 2022 κατ’ αναλογία προς το ΑΕΠ (3,54%), ήταν η Ελλάδα από αυτή την άποψη οι αμυντικές της δαπάνες υψηλότερες από αυτές των ΗΠΑ (3,46%).

Ακόμα και ο Τραμπ όταν συνάντησε (εν μέσω μνημονίων στην Ελλάδα) τον Αλέξη Τσίπρα του έδωσε συγχαρητήρια για τις αμυντικές δαπάνες.

Δεν ξέχασε να το πει και ο Μπάιντεν, σε συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ακόμα και Ομπάμα όταν επρόκειτο να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο και ήρθε στην Ακρόπολη (που ήταν το όνειρο της ζωής του), μας έδωσε και αυτός συγχαρητήρια για το κονδύλι που ξοδεύουμε ως χώρα για την άμυνά μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμυντικών εξοπλισμών της χώρας μας προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.Μόνον 7 χώρες του ΝΑΤΟ (από τις 30 συνολικά) καλύπτουν το προβλεπόμενο 2% επί του ΑΕΠ για την Άμυνα, επισημαίνει το άρθρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...