Εθνικά θέματα

Συντριβή F-4 Phantom: Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ από την Κύπρο στην ΠΑ για την μνήμη των ηρωικών μας πιλότων

Δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Κυπριακή Δημοκρατία στη μνήμη των δυο ηρωικών πιλότων μας που κατέπεσαν με το Φάντομ στην Ανδραβίδα ανακοίνωσε από το Μάτι όπου βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης. «Η επίσκεψη μου συμπίπτει με τραγικό γεγονός και θα δοθούν 2,5 εκατομμύρια στην Πολεμική Αεροπορία», είπε ο Πρόεδρος της Κύπρου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι «ηγέτες» Ελλάδας και Κύπρου βρέθηκαν στο Μάτι  προκειμένου να επιθεωρήσουν τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης βρέθηκαν στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκεί θα γίνει τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου για την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος και του πάρκου που θα ανεγερθούν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ελλάδα λέγοντας ότι εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού.

Θύμισε ότι τα δέκα χρόνια που ο Πρόεδρος της Κύπρου ήταν στο τιμόνι της χώρας του βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλές κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισε από κοινού με την Ελλάδα και κατάφερε να προχωρήσει και να αναβαθμίσει την χώρα του σε πολλά επίπεδα.

Μίλησε επίσης για την ανοιχτή πληγή του Κυπριακού σημειώνοντας ότι γνωρίζει πως ακόμα και ως τέως Πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης θα εργαστεί για να πετύχουμε μια δίκαιη βιώσιμη λύση του κυπριακού.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι φτάνει στο τέλος της πολιτικής του διαδρομής και κάνοντας έναν μικρό απολογισμό ειδικά απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό επισήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος κατάφεραν μέσα από στενή συνεργασία να χτίσουν συμμαχίες και να θωρακίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία για να μπορεί από θέση ισχύος να διαπραγματεύεται μια βιώσιμη λύση που θα συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να διασφαλίζει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...