Εθνικά θέματα

Nαύαρχος ε.α. Χρηστίδης: 27 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων

Ο ναύαρχος ε.α. και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, Κοσμάς Χρηστίδης σε μια εφ όλης της ύλης επισκόπηση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων που παρήγαγε η κρίση των Ιμίων και το "γκριζάρισμα" τους στο Αιγαίο, 27 χρόνια μετά τα γεονότα που σημάδεψαν την σύγχρονη πολιτικοστρατιωτική ιστορία της χώρας.

Ο κ. Χρηστίδης εξηγεί γιατί αν η αντίδραση μας τότε στρατιωτικά, ήταν αποφασιστική από την τότε πολιτική ηγεσία , η Τουρκία και οι απαιτήσεις της στο Αιγαίο θα είχαν κλείσει για 100 χρόνια . Αλλά επειδή η ιστορία δεν γράφεται με τα "αν" από τα Ίμια φτάσαμε στην Μαδρίτη και το Ελσίνκι έως τις σημερινές αφηγήσεις της Τουρκίας με απαιτήσεις για την λεγόμενη "γαλάζια πατρίδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συνθήκες και το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και τότε ήταν εμφανής και δυστυχώς συνεχίζεται , αν δει κανείς για απραάδειγμα σήμερα τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Η πολιτική ηγεσία διαχρονικά έχει φοβικά σύνδρομα ακόμη και στο πεδίο της αποτροπής. Ο ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης, κατέδειξε την διαφορά αντίληψης μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και ηγσίας στρατεύματος, αναφερόμενος σε μια επιχείρηση "μικρών Ιμίων" στη Ζουράφα το 2012, όπου ο αρμόδιος υπουργός είχε "εξαφανιστεί" , για να επανεμφανιστεί επικοινωνιακά για τα εύσημα της επιτυχούς διαχείρισης, όπου ο ίδιος τότε ως αρχηγός ΓΕΝ τον συνάντησε για να αντιληφθεί ότι το δεύτερο σκέλος της επιχείρησης που ετοιμάζονταν είχε ήδη " διαρρεύσει " για να αναρωτηθεί για τα τότε και τα σήμερα , "ποιος παρακολουθεί , ποιον τελικά και για ποιο όφελος";

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Μήπως ο “μυστηριώδης” έως τώρα θάνατος του Ναβάλνι ήταν μήνυμα του Κρεμλίνου στην δύση για πιθανή δράση του ΝΑΤΟ στην...