Εθνικά θέματα

Καλεντερίδης: Για ποιους λόγους δεν τηρείται η Συμφωνία των Πρεσπών (Βίντεο)

Ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης μίλησε για τους λόγους που δεν τηρείται η Συμφωνία των Πρεσπών, στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο κ. Καλεντερίδης η συμφωνία των Πρεσπών δεν τηρείται σε μεγάλο βαθμό για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι οι Σκοπιανοί είχαν υποχρέωση με βάση τη συμφωνία να αλλάξουν τις ονομασίες θεσμών και φορέων που σχετίζονται με το κράτος και δεν το έχουν κάνει αυτό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχουν τρία πρωτόκολλα που η Ελλάδα δεν τα έχει επικυρώσει. Ένα από αυτά αφορά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δηλαδή να προσαρμοστούν τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ο κ. Καλεντερίδης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν τα έχει επικυρώσει γιατί τα Σκόπια δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία σε άλλους τομείς. Έτσι και τα Σκόπια αργοπορούν και αφήνουν το θέμα να κυλάει στον χρόνο γιατί θεωρούν πως η αργοπορία λειτουργεί υπέρ τους.

Ο κ. Καλεντερίδης τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταγγείλει τα Σκόπια γιατί αυτό καταγράφεται διπλωματικά. Κάποια στιγμή μπορούμε αυτά να τα επικαλεστούμε για να πετύχουμε κάποιο αποτέλεσμα σε σχέση με αυτή τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Μήπως ο “μυστηριώδης” έως τώρα θάνατος του Ναβάλνι ήταν μήνυμα του Κρεμλίνου στην δύση για πιθανή δράση του ΝΑΤΟ στην...