Εθνικά θέματα

Υφυπ. Εξωτερικών: Συνάντηση με τον Ισραηλινό πρέσβη-Eπέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών

Κατά τη συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την αμοιβαία βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση και επέκταση της συνεργασίας τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Άριστο το επίπεδο των διμερών σχέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Ανδρέας Κατσανιώτης, αφού συνεχάρη τον Ισραηλινό πρέσβη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο χωρών σε σειρά τομέων, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημόσια διπλωματία, καθώς το Ισραήλ έχει αναπτύξει πολυετή εμπειρία στον εν λόγω τομέα και ο κ. Κατς έχει υπηρετήσει ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε διάφορες θέσεις δημόσιας διπλωματίας, πριν από τη θητεία του στην Ελλάδα, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Ακόμα σημειώνεται πως επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την ανάπτυξη συνεργασιών και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ενεργό ρόλο του ομογενειακού στοιχείου και στις επιτυχημένες συνεργασίες μεταξύ των κοινοτήτων της Διασποράς που αναπτύσσονται σε διάφορες χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΗΠΑ. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και η σημασία που αποδίδει η ελληνική πλευρά στην προστασία των ιστορικών δικαιωμάτων και της περιουσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Θα έρθουν νύχτα, θα την κάνουμε μέρα: Δοκιμάστηκαν στη Ρόδο οι αναβαθμισμένες ρουκέτες RM70-Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου M1117 (Βίντεο)

“Πήρε Φωτιά” η Κατταβιά από την “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” του Στρατού- Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου Τροχοφόρου...