Εθνικά θέματα

Λαθρομετανάστες ποζάρουν στην κορυφή του Παπικίου κάνοντας το σήμα της νίκης

Μάλιστα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η φωτιά αποδίδεται στο “πέρασμα” παράτυπων μεταναστών και στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κύκλοι της Πυροσβεστικής, στις 22 Οκτωβρίου, μέρα όπου ξέσπασε η φωτιά, δεν υπήρξε κεραυνός από τον οποίο θα μπορούσε να προκληθεί ενδεχομένως κάποια πυρκαγιά ενώ αντιθέτως, υπήρχαν αρκετές μαρτυρίες –κυρίως ορειβατών- που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με πολυμελείς ομάδες μεταναστών.

Όπως αναφέρει το pameevro.gr, μετά τη δημιουργία του φράχτη του Έβρου, τα κυκλώματα διακίνησης βρήκαν νέα περάσματα μέσω της ορεινής Ροδόπης, με τους αλλοδαπούς να μπαίνουν από τη Βουλγαρία, να καταλύουν και να διανυκτερεύουν στο Παπίκιο Όρος και στη συνέχεια να κατεβαίνουν μέσω Κερασιάς στον Σώστη, απ’ όπου τους παραλαμβάνουν οι διακινητές.

Τις δε μέρες τελευταίες μέρες,  κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με ομάδες λαθρομετανάστων, να ποζάρουν στην κορυφή του Παπικίου κάνοντας το σήμα της νίκης, ενώ σε άλλη φωτογραφία αποτυπώνονται φθορές στην Ελληνική σημαία πάνω στην οποία έχουν γραφτεί φράσεις στα αραβικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ