Εθνικά θέματα

Γκαντζ: Γιατί ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Ελλάδα–Στην Τουρκία την επόμενη βδομάδα ο ισραηλινός ΥΠΑΜ

Προσωρινά αναβάλλεται. Ο λόγος για την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ στην Ελλάδα και μάλιστα την τελευταία στιγμή. Ο Γκαντζ επρόκειτο να προσγειωθεί επί ελληνικού εδάφους την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες του in, μέχρι την Τετάρτη τα μεσάνυχτα, ήταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ για τις τελευταίες συνεννοήσεις.

Ωστόσο σήμερα το πρωί, προς μεσημέρι, η Αθήνα ενημερώθηκε ότι η επίσκεψη αναβάλλεται. Ωστόσο ο Γκαντζ προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί στην Τουρκία προσκεκλημένος του τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβάλλεται να είναι στο Ισραήλ

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές η ακύρωση της συμμετοχής του Γκαντζ οφείλεται σε λόγους που επιβάλλουν ο υπουργός να βρίσκεται στο Ισραήλ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ είναι σταθερές και σημαντικές και για τις δύο πλευρές.

Ενώ διευκρινίζουν ότι η επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία δεν σχετίζεται, με την ακύρωση. Αντίθετα όπως λένε ήταν προκαθορισμένη και η ουσία της είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.

Οι υπουργοί σημειώνεται ότι βρίσκονται σε στενή επαφή και συμφώνησαν να κάνουν διάλογο αργότερα.

Ακόμα και αν το Ισραήλ θέλει να ρίξει τους τόνους, ωστόσο, στην Αθήνα η ενόχληση για την αιφνίδια ακύρωση της επίσκεψης, μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ