Εθνικά θέματα

Σε κλοιό Τούρκων Πρακτόρων η Θράκη – Στον “ύπνο” πιάστηκε η ΕΥΠ Κομοτηνής!

Σε πραγματικό κλοιό πρακτόρων βρίσκεται απο τα μέσα του καλοκαιριού η Θράκη, με ρυθμιστικό κέντρο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Δυστυχώς το θέμα δεν έγινε γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΥΠ στην Κομοτηνή και έτσι ανενόχλητοι “αλωνίζουν” σε όλη την περιοχή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thracenews.gr. 

Ασφαλείς πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κάνουν λόγο για περισσότερα απο 100 άτομα τα οποία εισήλθαν τόσο από τον Εβρο με απλή τουριστική βίζα, μέσω Βουλγαρίας απο το μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου και φυσικά μέσω των υποτιθέμενων “ορδών” των λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να περνούν απο συγκεκριμένα περάσματα στον Εβρο.

Οι καλά εκπαιδευμένοι πράκτορες, παρέμειναν για περισσότερο απο 8 μήνες στην Αδριανούπολη, λαμβάνοντας εκτός της ειδικής εκπαίδευσης και εξοπλισμό κατάλληλο για τη συλλογή πληροφοριών και βιντεοσκόπησης σημείων αμυντικού και όχι μόνο χαρακτήρα.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα του Τουρκικού Προξενείου γίνονται μέσω του δικτύου TAZA της VODAFONE, που σημαίνει ότι τα τηλέφωνα είναι χρεωμένα σε άτομα που είναι λαθρομετανάστες και κυρίως Σύριοι και Πακιστανοί. Κάθε επικοινωνία τους – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας – γίνεται με διαφορετικό νούμερο κλήσης, όπου μετά η κάρτα καταστρέφεται, ενώ τα κινητά τους τηλέφωνα είναι με ειδικό πληροφοριακό σύστημα, που δεν επιτρέπει άμεση παρακολούθηση απο αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες.

Τους Τούρκους Πράκτορες που δεν μένουν μόνο στη Θράκη αλλά περιέρχονται και άλλες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, συνδράμει διακριτικά καλά εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι συνεργοί τους είναι και απο την Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο.

Ο στόχος τους είναι να προσφέρουν συνεχή ενημέρωση στις μυστικές υπηρεσίες τόσο της κυβέρνησης Ερντογάν όσο και απευθείας του Τουρκικού Υπουργείου Αμυνας.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, χρησιμοποιούνται και μουσουλμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, όπως επίσης και Μουσουλμάνοι που έχουν αποκτήσει προσωρινή άδεια διαμονής στη χώρα για λόγους εργασίας ή και άλλης αιτιολογίας.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές μας, αναφέρουν ότι οι τούρκοι πράκτορες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη απο τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, γεγονός που έχει θορυβήσει την Αθήνα, η οποία ζητά άμεσα εξηγήσεις απο τον Υπεύθυνο προϊστάμενο του γραφείου της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στη Θράκη, πολλοί εξ’ αυτών ήταν στην ομάδα που συνόδευσε τον τούρκο αξιωματούχο και είχαν και κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, μέσω των οποίων υλοποιείται ένα μεγάλο μέρος της συλλογής πληροφοριών που διοχετεύεται στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...