Εθνικά θέματα

Καθηγητής Υφαντής: Οι δικαιωματιστές της Ευρώπης ακούν αυτά που λέει ο Ερντογάν για την χώρα μας (Βίντεο)

Οι δικαιωματιστές της Ευρώπης είναι διατεθειμένοι να ακούσουν τα πάντα, ακόμα και αυτά που λέει ο Ερντογάν για την συμπεριφορά της χώρας μας στο μεταναστευτικό μιας και επικρατεί μια λογική "δεν παίζει ρόλο ποιος τα λέει". Αντίθετα σε επίπεδο ηγεσιών και επίσημης πολιτικής τα πράγματα είναι διαφορετικά δηλώνει ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κώστας Υφαντής στον ΣΚΑΙ FM.

Οι χώρες καθοδηγούνται πολλές φορές από συμφέροντα αλλά ξέρουν ποίος είναι ο Τούρκος πρόεδρος. Η Τουρκία θέλει να δείξει στον Κόσμο ότι είναι πλέον μεγάλη δύναμη. Θα ήθελε πολύ να μπει στο κλαμπ των 5 μεγάλων (Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκροτείται από 15 μέλη εκ των οποίων τα πέντε είναι μόνιμα μέλη και τα δέκα είναι μη μόνιμα μέλη με θητεία δύο ετών.

Τα μόνιμα μέλη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλική Δημοκρατία) δηλώνει ο καθηγητής. Εκτός από την επίθεση στην χώρα μας έντεκα (11) σελίδες ομιλίας που έδειχνε πόσο σημαντική είναι η Τουρκία εκφώνησε ο Τούρκος Πρόεδρος στον ΟΗΕ. Αναρωτιέμαι αν ο ορθολογισμός έχει εγκαταλείψει εντελώς την Τουρκική ηγεσία διερωτάται, ρητορικά ο καθηγητής. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...