Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Αλ. Δεσποτόπουλος: Η Τουρκία προσπαθεί να διεκδικήσει ενεργειακούς πόρους που δεν της ανήκουν

Σαν μοχλό πίεσης θέλει να χρησιμοποιήσει το γεωτρύπανο η Τουρκία και ειδικά σε περίπτωση που μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τα F-16 που έχει ζητήσει η Τουρκία.

 

Μεταξύ άλλων ο καλός αναλυτής αναφέρει:

Αυτό που έχει εκνευρίσει την Τουρκία είναι ότι προχωρούν τα ενεργειακά σχέδια της Μεσογείου, η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα να πρωταγωνιστούν και με την Τουρκία να μην συμμετέχει. Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν συμμετέχει, όχι επειδή οι άλλες χώρες έχουν κάτι με την Τουρκία, διότι δεν δέχεται το Διεθνές Δίκαιο και προσπαθεί να διεκδικήσει με πειρατεία, πόρους που δεν της ανήκουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν ενεργειακό κόμβο, και με το υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ και με ηλεκτρική διασύνδεση με την Αφρική, όλα αυτά ενοχλούν την Τουρκία, κακώς βέβαια, γιατί κινούμαστε σε θαλάσσιες ζώνες δικές μας.

Δεύτερον, διαπραγματεύεται με την Ευρώπη και την Δύση. Τον Μάρτιο του 2020 είχαμε μία Τουρκία να θέλει χρήματα από την Ευρώπη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τι έκανε; Τα γεγονότα στον Έβρο όπου προσπάθησε να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στην Ελλάδα, να δημιουργήσει κρίση πολιτική. Μιλάμε για μια περίοδο που υπήρχε ένταση στα νησιά μας λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων, είχαμε ΜΑΤ στα νησιά, και την Τουρκία να θέλει να αποσταθεροποιήσει την ελληνική πολιτεία, και απέδειξε ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ασύμβατες μεθόδους, τον λεγόμενο υβριδικό πόλεμο, προκειμένου να πάρει αυτά που θέλει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ