Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Γεωπολιτική κίνηση-ματ! Συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας απέναντι σε Τουρκία- Πακιστάν- Αλλάζει το ''παιχνίδι''

"Η επίσκεψη του επικεφαλής της Iνδικής πολεμικής αεροπορίας στην Ελλάδα θα αλλάξει το παιχνίδι" σύμφωνα με άρθρο έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Η πιθανή επίσκεψη του Αρχηγού Αεροπορίας, VRChaudhari στην Ελλάδα, θεωρείται σημαντική αλλαγή του παιχνιδιού, ειδικά για την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF), αλλά και όσον αφορά το στρατηγικό πλαίσιο ευρύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η  Ελλάδα, μέρος του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να δώσει μια μεγάλη τακτική βοήθεια στην IAF, καθώς η αεροπορία της πετά όχι μόνο με το Rafale που έχει αγοράσει  η Ινδία από τη Γαλλία, αλλά και το F- 16 C/D, που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν.

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αποκτήσει και τα δύο αεροσκάφη και θα έχει ξεκάθαρη ιδέα για τις επιχειρησιακές πτυχές ενός αγώνα Rafale εναντίον F16 C/D», ανέφεραν πηγές υψηλού επιπέδου.

Επί του παρόντος, το F16C/D είναι το καλύτερο μαχητικό που έχει το Πακιστάν. Διαθέτει το F16A/B, αλλά ανήκει σε προηγούμενη γενιά. Έτσι οι Έλληνες, που διαθέτουν και το Rafale και το F16C/D, θα έχουν μια σαφή και επίσης αμερόληπτη εικόνα για τις επιδόσεις και των δύο αεροσκαφών και για το πώς συνδέονται μεταξύ τους επιχειρησιακά. Αυτό βοηθά την IAF στην αντιμετώπιση της πακιστανικής αεροπορίας εάν κριθεί  απαραίτητο"

Σε παρεμφερές άρθρο τους οι EURASIAN TIMES, αναφέρουν επιπρόσθετα τα εξής:

Απειλή από Drone της Τουρκίας – Πονοκέφαλος για την Ινδία, την Ελλάδα

"Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει αναδειχθεί ως μια τρομερή δύναμη drone μέσω της εγχώριας ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών και της κατοχής ικανών συστημάτων και πλατφορμών.

Το θέμα αφορά  την Ελλάδα  αλλά και την Ινδία.

Ιδιαίτερα τα drones Bayraktar TB2, έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Ελλάδα πραγματοποιώντας τακτικές πτήσεις σε μεσαία και μεγάλα ύψη σε όλο το μήκος της δυτικής ακτής για να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων και τις αμυντικές δυνάμεις στα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η HAF εμπλέκει  τα F-16 της για να αναχαιτίσει αυτά τα drones, αλλά οι  Έλληνες στρατιωτικοί προειδοποιούν ότι εάν η Τουρκία αυξήσει τον αριθμό των drones και τον αριθμό των πτήσεων, θα μπορούσε να κορεστεί η ελληνική αεράμυνα.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία εξάγει τα drones της σε διάφορες χώρες. Η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των τουρκικής κατασκευής drones επηρέασαν καθοριστικά την έκβαση στα πεδία μάχης της Συρίας, της Λιβύης και του Αζερμπαϊτζάν υπέρ των συμμάχων της Άγκυρας.

Ομοίως, ακόμη και η Ινδία έχει λόγους να ανησυχεί για τα drone, της Τουρκίας, καθώς ο επίδοξος αντίπαλος της, το Πακιστάν, πιστεύεται επίσης ότι απέκτησε drones Bayraktar TB2.

Το Πακιστάν φέρεται να είχε αποκτήσει έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar από την Τουρκία τον Μάρτιο του 2021

Επίσης, τον Μάιο, ένας αναλυτής του OSINT, Damien Symon, δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες μιας βάσης Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν στο Murid, στην επαρχία Punjab, που υποτίθεται ότι δείχνει μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 (UAV).

Είναι ενδιαφέρον τον Μάρτιο, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν δημοσίευσε ένα βίντεο που απεικονίζει την πρόοδό του, παρουσιάζοντας διάφορα αεροσκάφη και οπλικά συστήματα εντός του στόλου του PAF, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar TB2 και του νέου τουρκικού μαχητικού drone Akinci, που θεωρείται διάδοχος του Bayraktar.

Τομείς Συνεργασίας μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας

Η Ελλάδα και η Ινδία μπορούν να συνεργαστούν σε τεχνολογίες άμυνας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την αντιμετώπιση της απειλής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία και το Πακιστάν.

Αρχικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να μοιραστεί τα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά πτήσης και την υπογραφή ραντάρ τουρκικής κατασκευής drones με την Ινδία, καθώς ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες για τουρκικά drones που πετούν τακτικά πάνω από ελληνικά νησιά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα drones είναι μικρού μεγέθους και είναι δύσκολο να εντοπιστούν στα ραντάρ, τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για την Ινδία σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με το Πακιστάν στην οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τουρκικής κατασκευής drones.

Επιπλέον, οι στρατοί και των δύο χωρών θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εικονικά σενάρια μάχης μεταξύ ινδικών Rafales και ελληνικών F-16 ή ασκήσεις προσομοίωσης απειλών από drone και χρησιμοποίησης λύσεων αντιμετώπισης drones.

Ο βετεράνος πιλότος μαχητικών IAF, Σμήναρχος Vijainder K. Thakur είπε στους EurAsian Times ότι οι κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα θα μπορούσαν να δώσουν στην Ινδία «μεγαλύτερη εικόνα για τις μαχητικές ικανότητες των F-16 και τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την αντιμετώπιση της απειλής από Τουρκία."

Ο Thakur σημείωσε περαιτέρω ότι η IAF μπορεί επίσης να αποκτήσει εικόνα για τις «βέλτιστες πρακτικές του ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις F-16».

Η Ελλάδα θα κερδίσει επίσης πολλά από την Ινδία.

Για παράδειγμα, η Ινδία χρησιμοποιεί το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400, που χρησιμοποιείται επίσης από την Τουρκία. Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την Ινδία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στο HAF να δοκιμάσει το αεροσκάφος του ενάντια στην εκπαιδευτική μοίρα του συστήματος S-400.

Επιπλέον, η Ελλάδα μπορεί επίσης να αγοράσει τον ινδικό πύραυλο κρουζ BrahMos που θα μπορούσε να ενσωματωθεί με το αεροσκάφος της Rafale.

Πέρυσι, το  Pentapostagma πρότεινε ότι ο πύραυλος BrahMos θα μπορούσε να είναι ένα τρομερό όπλο όταν ενσωματωθεί με γαλλικά Rafales, το οποίο, σε συνδυασμό με την ικανότητα των Ελλήνων πιλότων, θα προκαλούσε πανικό στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά των EurAsian Times, μια μικρότερη και ελαφρύτερη έκδοση του BrahMos, το BrahMos-NG (Επόμενη Γενιά), βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα είναι συμβατή με το γαλλικής κατασκευής Rafale."

Επίλογος 

Η εταιρική σχέση μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση win-win και για τις δύο χώρες, ειδικά για την Ελλάδα, η οποία θα έχει έναν νέο ισχυρό σύμμαχο στην Ινδία για να αντιμετωπίσει τον δεσμό Τουρκίας-Πακιστάν.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...