Εθνικά θέματα

Κύπρος: Δραστηριότητες Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου

Από 01 έως 04 Αυγούστου 2022, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) των μαθητών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), το Αρματαγωγό (Α/Γ) «ΙΚΑΡΙΑ» ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Λεμεσού, με σκοπό τη διεξαγωγή προγράμματος εκπαιδευτικών και εθιμοτυπικών δραστηριοτήτων της Σχολής στη Κύπρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022, ο Κυβερνήτης του Α/Γ, Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης και ο Υποδιοικητής της ΣΜΥΝ, Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καστρινάκης επισκέφθηκαν το Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, όπου έγιναν δεκτοί από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. 

Κατά την συνάντηση ο Αρχηγός αφού ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στον ΘΕΠ, συνεχάρη και ευχαρίστησε την Διοίκηση της ΣΜΥΝ, για το εξαίρετο εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί σε ότι αφορά στη διαμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση των αυριανών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, τόσο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Εθνικής Φρουράς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Διοίκηση του Α/Γ παράθεσε δεξίωση επί του πλοίου στην παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη, του Επιτετραμμένου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη,  του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, της Ιεραρχίας του ΓΕΕΦ, καθώς και αντιπροσωπείας στελεχών της ΕΦ.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, όπου έγινε ενημέρωση για το ιστορικό του Τύμβου και κατατέθηκε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων στους αγώνες για την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ). Η ΣΜΥΝ επισκέφθηκε επίσης τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Παρατηρητήριο «ΛΗΔΡΑΣ», όπου έτυχε αντίστοιχης ενημέρωσης, καθώς και άλλους πολιτισμικούς και ιστορικούς χώρους της ΚΔ.

Με τον απόπλου του Α/Γ «ΙΚΑΡΙΑ», την 4 Αυγούστου 2022, εκτελέστηκε μικρής κλίμακας αεροναυτική άσκηση (PASSEX), με μέσα της Διοίκησης Ναυτικού και Αεροπορίας της ΕΦ, στη θαλάσσια περιοχή νότια Λεμεσού.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...