Εθνικά θέματα

Στρατηγός Φράγκος: Πρέπει να εμφανιζόμαστε ως γροθιά στα εθνικά μας θέματα (Βίντεο)

"Η εξωτερική πολιτικη΄της Τουρκίας είνια αδίστακτος παίκτης. Η Τουρκία έκανε ένα τεράστιο λάθος" τόνισε ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ tv στην εκπομπή "Αταίριαστοι" .

Συγκεκριμένα για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία ανέφερε πως δεν φτάνει μόνο ο εξοπλισμός των Ουκρανών με οπλικά συστήματα αλλά χρειάζεται και η ανάλογη εκπαίδευση στην χρήση τους. Είπε πως οι Ρώσοι θα στραφούν προς το Χάρκοβο και εξέφρασε τον φόβο ότι ενδεχομένως στην συνέχεια και στην Οδησσό.

Δήλωσε ότι το ποιο επικίνδυνο στην συμφωνία ΝΑΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΣΟΥΗΔΙΑΣ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ειναι ότι ζήτησε η Άγκυρα την υποστήριξη από  Φινλανδία και  Σουηδία, για ευρύτερη συμμετοχή στους μηχανισμούς Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ε.Ε.,συμπεριλαμβανομένης της PESCO (Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) για πιο αποτελεσματική Ευρωπαϊκή Άμυνα)».Κια να γίνει κατανοητό ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε δύο προγράμματα της PESCO,σε αυτά των κορβετών και ελικοπτέρων.

Εξέφρασε την άποψη ότι το λάθος της Τουρκίας με αυτήν την συμφωνία είναι ότι έχει προκαλέσει ακόμη βαθύτερο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή της καθώς εξωτερίκευσε το μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα των διώξεων και του μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο σε αλλοεθνείς αλλά και σε ομοεθνείς τους.

Επεσήμανε ότι είναι ανεπίτρεπτο να διχογνωμούν στο Στρασβούργο για εσωτερικά θέματα και μόνο ο κυριος Π/ Θ να κατακεραυνώνει τους Τουρκικούς τσαμπουκάδες και ενας μόνο να ζητά να σταματήσουν.. 

Είπε πως η Ιταλία,Ισπανία και Γερμανία να πωλούν όπλα στη Τουρκία και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να ζητάμε από τις ΗΠΑ εμπάργκο για την πώληση 40 F-16 Viper & τον εκσυγχρονισμό 80 παλαιότερων.

Δήλωσε πως η Γεωοικονομία των υδρογονανθράκων και τις σπάνιες γαίες στη Θράκη πρέπει να αξιοποιηθούν άνευ περαιτέρω χρονοτριβώντας....

 

Παράγοντας που μας θωρακίζει απέναντι σε κάθε επιβουλέα,καθώς ενισχύουν τη ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ!!

 

Ο Επίτιμος Αρχηγός συνέστησε για ακόμη μια φορά αραγές εσωτερικό μέτωπο.Οι Έλληνες και στην χώρα μας και στο εξωτερικό πρέπει να ομονοήσουν και να ενωθούν έναντι του τουρκικού κινδύνου που επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία.

 

 

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που επικαλείται και απαιτεί την αποστρατικοποίηση των “νήσων του Ανατολικού Αιγαίου”.

 

  • Το καθεστώς των νήσων Αιγαίου διέπεται με τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923
  • το καθεστώς των Δωδεκανήσων διέπεται από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947. 

 

Και δήλωσε χαρακτηριστικά πως την ψυχοπάθειά των Τούρκων δεν μπορώ να την αναλύσω..

 

Δεν σέβονται το καθεστώς αυτονομίας των νήσων Ίμβρου και Τενέδου που είναι τα μόνα που τους ανήκουν.

 

Στο Κογκρέσο Ρεμπουμπλικανοι και οι  Δημοκρατικοί προσέφυγαν γιατί η Τουρκία εκτελεί παραβιάσεις εναέριου χώρου στο Αιγαίο και υπερβάσεις με πτήσεις επάνω από τα Νησιά!!

 

Ως εκ τούτου επεσήμανε εμείς δεν πρέπει να εθιστούμε με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων καθώς η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε συνεχώς τον Τούρκο κατάματα και να αναπτύξουμε μια μακροπρόθεσμη τακτική - στρατηγική του μέλλοντος.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ