Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Καθηγητής Κ. Φίλης: Ο Ερντογάν, ο Μπάιντεν και η πιθανότητα θερμού επεισοδίου μέσα στο καλοκαίρι

Το πρώτο είναι κατά πόσο ο πρόεδρος Ερντογάν ανοίγει μια τεράστια βεντάλια διεκδικήσεων, από το Αιγαίο, την Συρία έως την Ουκρανία και το Βέτο ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με στόχο να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και εκεί να κάνει την μεγάλη διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Στην συνέχεια ο καθηγητής αναφέρεται στην κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, με την κατάρρευση της Τουρκικής λίρας αλλά και των δημοκοπικών ποσοστών του AKP. Ενός AKP που πλέον φαίνεται να λαμβάνει 27$ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις όταν το καλό κόμμα της Αξενέρ έχει φτάσει πλέον στο 22%.

Ο κος Φίλης μιλάει και για την πιθανότητα όχι πλέον θερμού κλίματος στα Ελληνοτουρκικά, που πλέον θεωρείται βέβαιο αλλά στην πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου τονίζοντας ότι δεν έχει καμία λογική για την Τουρκία να κλιμακώσει τόσο με την χώρα μας αλλά είναι, το θερμό επεισόδιο, πιο κοντά από ποτέ. Ο Κος Φίλης αναλύει γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο την παρούσα χρονική περίοδο.

 

Τέλος ο Κος Φίλης μιλάει για την κρίσιμη όπως εξελίσσεται σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου και τις αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν εκεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ