Εθνικά θέματα

«Ηνίοχος 2022»: Ισχυρό μήνυμα αποτροπής έστειλε ο Παναγιωτόπουλος

«Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι αποτελεί ισχυρό πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή»

Από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας έστειλε ισχυρό μήνυμα αποτροπής προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, την ώρα που διεξάγεται η άσκηση «Ηνίοχος».

«Πάνω από 70 αεροσκάφη πετούν στον ελληνικό εναέριο χώρο από το Καστελόριζο μέχρι και τους Οθωνούς και από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον και σε ένα ιδιαίτερα αποστεροποιητικό γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι αποτελεί ισχυρό πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πολύπλοκη και απαιτητική» χαρακτήρισε την στρατιωτική άσκηση ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, επισημαίνοντας ότι ο «Ηνίοχος» αποκτά «αποτύπωμα στη ευρύτερη περιοχή» με τη συμμετοχή δύο αεροπλανοφόρων.

Στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος», που διεξάγεται από τις 28 Μαρτίου έως και τις 7 Απριλίου, συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Κύπρος. Με προσωπικό συμμετέχουν η Αυστρία και ο Καναδάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...