Εθνικά θέματα

«Ηνίοχος 2022»: Ισχυρό μήνυμα αποτροπής έστειλε ο Παναγιωτόπουλος

«Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι αποτελεί ισχυρό πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή»

Από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας έστειλε ισχυρό μήνυμα αποτροπής προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, την ώρα που διεξάγεται η άσκηση «Ηνίοχος».

«Πάνω από 70 αεροσκάφη πετούν στον ελληνικό εναέριο χώρο από το Καστελόριζο μέχρι και τους Οθωνούς και από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον και σε ένα ιδιαίτερα αποστεροποιητικό γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι αποτελεί ισχυρό πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πολύπλοκη και απαιτητική» χαρακτήρισε την στρατιωτική άσκηση ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, επισημαίνοντας ότι ο «Ηνίοχος» αποκτά «αποτύπωμα στη ευρύτερη περιοχή» με τη συμμετοχή δύο αεροπλανοφόρων.

Στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος», που διεξάγεται από τις 28 Μαρτίου έως και τις 7 Απριλίου, συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Κύπρος. Με προσωπικό συμμετέχουν η Αυστρία και ο Καναδάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται