Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Ξεκινούν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ξεκίνησαν σήμερα οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις με τη συνεδρίαση για το σκοπό αυτό του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κώστα Φλώρου και τη συμμετοχή των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Φλώρου, ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στέλιου Πετράκη ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τακτικές κρίσεις, που ξεκινούν με μία ολιγοήμερη καθυστέρηση, αλλά πάντως εντός των θεσμικών προθεσμιών, και το ενδιαφέρον των οποίων επικεντρώνεται κυρίως στο πρόσωπο του επί διετία και άκρως πετυχημένου Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη, τον οποίο έντονη φημολογία θέλει να αποστρατεύεται. Φημολογία που ελπίζουμε ν’αποδειχθεί αυτό που υποδηλώνει και το όνομά της: «φημολογία», καθώς η περίοδος που διέρχεται η χώρα και ο κόσμος όλος είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της επιλογής νέου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας έχει ήδη επιλυθεί την ημέρα της επιλογής του νέου (τότε) Αρχηγού ΓΕΑ, με την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Γιώργου Φασούλα ενώ στο Στρατό Ξηράς αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τους αντιστρατήγους, ιδίως με τους προερχόμενους εκ των Ειδικών Δυνάμεων.

Οι ως σήμερα εκτιμήσεις είναι ότι οι φετινές τακτικές κρίσεις σε επίπεδο ηγεσιών των Κλάδων και σχηματισμού των οικείων Ανωτάτων Συμβουλίων θα είναι ομαλές με λελογισμένες αποστρατείες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...