Εθνικά θέματα

Οι Τούρκοι δεν πιάνονται ποτέ “φίλοι”-Υπογραφή «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας– Ισραήλ»

Ενώ η Τουρκία έχει “γονατίσει” στο Ισραήλ, με στόχο να επιτύχει μεσολάβηση για να εμποδιστεί η πώληση μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35A ( που είχε παραγγείλει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία) στην Ελλάδα, και να πετύχει  την πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16C και D-Block Viper   για λογαριασμό της, ( όπως αναφέραμε χθες), οι Ισραηλινοί υπογράφουν αμυντική συμφωνία με την χώρα μας.

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) Ελλάδας - Ισραήλ» (Defence Cooperation Program) για το έτος 2022, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα και τον Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Συνεργασιών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Συνταγματάρχη Gil Dolov. 

Το εν λόγω ΠΑΣ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:Συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις, όπως και σε αντίστοιχες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνεκπαιδεύσεις Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Συμμετοχή εκπαιδευομένων σε εθνικές - διακλαδικές σχολές και πολυεθνικά σχολεία, καθώς και σε σεμινάρια.

Ανταλλαγή εκπαιδευτών.

Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Δράσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ» Έτους 2022.  

Η υπογραφή του εν λόγω Προγράμματος επιβεβαιώνει την εξελισσόμενη στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ και εμβαθύνει περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεών τους, ενισχύοντας παράλληλα τον ρόλο των δύο Χωρών στις κοινές τους προσπάθειες για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Αυτή είναι η αρχή, διότι, Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στην Α. Μεσόγειο, “γεμίζοντας” την με υπόγεια καλώδια και φέρνοντας κοντά έναν τρομερό στρατιωτικό άξονα κατά της Τουρκίας.

Αυτήν την ηλεκτρική σύνδεση απείλησαν ξανά πρόσφατα οι Τούρκοι, ενώ τα δίνουν όλα για επαναπροσέγγιση υποτίθεται με το Ισραήλ, δείχνοντας ότι τα συμφέροντα τους δεν αλλάζουν για τίποτα και για κανέναν.

Σε όλα αυτά τα σχέδια, το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα καλώδια αυτά θα φυλάσσει ειδική στρατιωτική δύναμη με ταχέα σκάφη, κομάντος, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ( υποβρύχια, και εναέρια), από τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες και το αδηφάγο μίσος των Τούρκων που θελήσουν σίγουρα να επέμβουν.

Επίσης  οργανώσεις τύπου Χαμάς κά, συνεχίζουν να δρουν από το τουρκικό έδαφος, και εξοπλίζονται για νέες επιχειρήσεις στο ισραηλινό έδαφος, σε συνεργασία με το Ιράν, ενώ το ενεργειακό παιχνίδι στην Α.Μεσόγειο "φουντώνει" συνεχώς .

Τίποτα δεν αλλάζει η Άγκυρα, και κανένας πλέον στην Α.Μεσόγειο δεν επιθυμεί τίποτε παραπάνω με την Τουρκία, η οποία είτε έχει Ισλαμιστές, είτε έχει Κεμαλιστές στην εξουσία, θα ονειρεύονται την Οθωμανική αυτοκρατορία και περασμένα μεγαλεία.
      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ