Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Νέες πληροφορίες! Πως σκοτώθηκαν οι Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία

Σε συνέχεια της τραγικής είδησης για νεκρούς ομογενείς μας στην Ουκρανία αποκαλύπτουμε πως ακριβώς συνέβη το περιστατικό. 

Πληροφορίες από ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε καβγάς μεταξύ πολλών επισκεπτών σε κατάστημα εστίασης, ο οποίος έληξε με χρήση όπλων. Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, δύο θαμώνες τραυματίστηκαν θανάσιμα. 

Ο ένας πέθανε αμέσως στο σημείο, ο δεύτερος πέθανε στο νοσοκομείο. Δύο ακόμη άνδρες νοσηλεύτηκαν με τραύματα διαφορετικού βαθμού. Αστυνομικοί και μαχητές του αποσπάσματος ειδικών δυνάμεων KORD, που έφτασαν στο σημείο, συνέλαβαν τους δράστες και κατέσχεσαν τον οπλισμό τους. 

Σύμφωνα με την Ειδική Εισαγγελία στη στρατιωτική σφαίρα των κοινών δυνάμεων, πρόκειται για στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι νεκροί είναι ένας μαχητής της Εθνικής Φρουράς και ένας πολίτης. Ποιοι είναι οι τραυματίες, δεν έχουν υπάρξει ακόμη πληροφορίες.

Έχει κινηθεί ποινική δίωξη (βάσει τριών άρθρων του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας), η έρευνα συνεχίζεται.

Οικονόμου 

Κατά την ενημέρωση των συντακτών ο κ. Οικονόμου πριν λίγο είπε σχετικά: "Υπάρχει αυτό το τραγικό γεγονός, ο κ. Δένδιας θα συνομιλήσει με τον ομόλογό του, την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ανάρρωση στους τραυματίες. Η χώρα μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ελπίζουμε στην ειρηνική διευθέτηση. Σε πλήρη συντονισμό και κρατώντας ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας. Επιμενουμε στην ειρηνική διευθέτηση, παρακολουθούμε όσα αφορούν τους Έλληνες ομογενείς και σε πλήρη συντονισμό με τους Ευρωπαίους, αλλά και με ανοιχτα και τα υπόλοιπα κανάλια επικοινωνίας , ελπίζωντας για ειρηνική δειυθέτηση" 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Στρατηγός του ΝΑΤΟ προειδοποιεί! Ο παγκόσμιος πόλεμος αρχίζει τον Νοέμβριο-Ξεκινά με μια συσκότιση και σε 5 μέρες θα έχουν τελειώσει όλα

Η κρίση θα ξεκινήσει με κυβερνοεπιθέσεις και σαμποτάζ σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές.Η Ευρώπη θα βυθιστεί στο σκοτάδι
trump-israil
Μέση Ανατολή 0

Φρίκη στην Τουρκία! Ο Τραμπ έρχεται σαν από μηχανής θεός να «ξελασπώσει» το Ισραήλ από τις διεθνείς κυρώσεις -Ενέκρινε πώληση όπλων αξίας 6 δισ.

Δεκάδες ελικόπτερα Apache και χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης θα λάβει η Ιερουσαλήμ από την πιστή σύμμαχό της