Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Ελληνογαλλικός δεσμός ασφαλείας! Ασκήσεις, Rafale, Belharra, συνεργασία επιτελείων σε πεδίον δόξης λαμπρόν

Αρκετές κινήσεις στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συνεργασίας που προκύπτει από την πρόσφατη συμφωνία Αθήνας-Παρισίων έχουν το τελευταίο διάστημα. 

Σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην Γαλλία τον Οκτώβριο του 2021 κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του Στρατηγού Thierry Burkhard και των όσων συμφωνήθηκαν σε αυτήν ως προς την ενδελεχή κατάρτιση των λεπτομερειών της στρατιωτικής διάστασης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας στην άμυνα και την ασφάλεια ξεκίνησαν την Τρίτη 14 και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου οι εντατικές επαφές μεταξύ αρμόδιων Επιτελών του ΓΕΕΘΑ και της Γαλλικής πλευράς, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το σύνολο των κοινών δράσεων των δύο Χωρών σε Αμυντικό επίπεδο.

Επίσης όπως γράψαμε χθες με ελληνική παρουσία ξεκίνησε στην Γαλλία η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας «Belharra» στο ναυπηγείο της Λοριάν

https://www.youtube.com/watch?v=c0Cd7T-QdyA

Συν τοις άλλοις την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ με την Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και σαν να μην έφταναν αυτά σύμφωνα με πληροφορίες από γαλλικές πηγές το έκτο μεταχειρισμένο αεροσκάφος Rafale παραδίδεται σήμερα στην αεροπορική βάση του Istres κλείνοντας τον πρώτο κύκλο. 

Πάντως στην συγκεκριμένη βάση έχουν δουλειές με....φούντες αφού στο πλαίσιο της συνεργασίας Γαλλίας-Ινδίας για τα Rafale,  ένα υψηλό κλιμάκιο της ινδικής αεροπορίας βρίσκεται στη Γαλλία για να αξιολογήσει την απόδοση του αεροσκάφους δοκιμαστικής κλίνης με αριθμό ουράς RB-008 στην αεροπορική βάση Istres όπως αποκάλυψε κυβερνητικό στέλεχος στο aninews.

https://www.youtube.com/watch?v=OrIsT9nzJPA

Σχετικά πάντως με τις παραδόσεις των μαχητικών το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει πως οι εργαζόμενοι της Dassault Aviation έκρουσαν το πρώτο καμπανάκι την περασμένη εβδομάδα αφού απέκλεισαν επτά από τα εννέα εργοστάσια στη Γαλλία του ομίλου αεροναυπηγικής και εξοπλισμών ζητώντας αύξηση μισθών. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται