Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ πραγματοποίησαν την πρώτη στο είδος της άσκηση κυβερνοάμυνας

Το IDF πραγματοποίησε μια πρώτη στο είδος του κοινή άσκηση εκπαίδευσης αυτή την εβδομάδα στον προσομοιωτή κυβερνοχώρου στη βάση Gidonim στο στρατιωτικό συγκρότημα Tzrifin, όπου για 48 ώρες ειδικοί του IDF στον κυβερνοχώρο εκπαιδεύτηκαν μαζί με τους ομολόγους τους από την Κύπρο και την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συνεργασίας και της ετοιμότητας για μελλοντικές κρίσεις.

https://twitter.com/IDF/status/1461420749223247881

«Έχουμε την ευθύνη, ως μέρος του εθνικού μηχανισμού για την υπεράσπιση της διάστασης του κυβερνοχώρου, να δημιουργήσουμε μια βέλτιστη αμυντική αρχιτεκτονική», εξήγησε ο Αντισυνταγματάρχης της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υπολογιστών του IDF. «Τελικά, σε αντίθεση με άλλες απειλές που αντιμετωπίζει ο Ισραηλινός Στρατός, οι [επιθέσεις] στον κυβερνοχώρο δεν θα γίνουν άμεσα, μάλλον στο 99,9% των περιπτώσεων η απειλή θα προέρχεται από διακομιστές σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, υπάρχει πραγματική ανάγκη για οποιονδήποτε εμπλέκεται στην άμυνα να καλλιεργήσουμε συνεργασίες για να περιορίσουμε τις απειλές κατά του κράτους του Ισραήλ».

Οι σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ είναι σχετικά ισχυρές και τα δύο τελευταία χρόνια, μια προσπάθεια να διεξαχθεί παρόμοια άσκηση διεκόπη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, 30 στρατιώτες από τους τρεις στρατούς αντιμετώπισαν πλήθος σεναρίων σε διάστημα δύο ημερών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ