Εθνικά θέματα

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: Δάκτυλος της Τουρκίας μέσω Σεράγεβο στις εξελίξεις στα Σκόπια

Στις εξελίξεις στη Βόρεια γείτονα μετά την παραίτηση Ζάεφ αναφέρεται ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος στον Φιλιππο Φιλιππακοπουλο.

Ο κος Δεσποτόπουλος μιλάει για τα δημοσιεύματα Αλβανικών εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία φαίνεται δάκτυλος της Τουρκίας μέσω Σεράγεβο στις εξελίξεις στα Σκόπια. Ο επικεφαλής του μικρότερου Αλβανικού κόμματος της γειτονικής χώρας ταξίδεψε στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν της τελευταίες μέρες και στη συνέχεια ουσιαστικά συμφώνησε να "ρίξουν" την κυβέρνηση Ζάεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα ο καθηγητής μιλάει για τις νέες Τουρκικές προκλήσεις τονίζοντας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ξανά το μεταναστευτικό αλλά η σκλήρυνση της στάσης της Ελλάδας στο Μεταναστευτικό οδηγεί κύματα προσφύγων σε Ιταλία και Κύπρο Κρίσιμο ορόσημο χαρακτηρίζει ο κος Δεσποτόπουλος τον Δεκέμβρη και τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ τονίζοντας ότι πιο πιθανό είναι η Τουρκία να στοχεύσει τη Γαλλική Total Energy ώστε να δοκιμάσουν και τις αντιδράσεις της Γαλλίας μετά και την Ελληνογαλλική συμφωνία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...