Εθνικά θέματα

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: Δάκτυλος της Τουρκίας μέσω Σεράγεβο στις εξελίξεις στα Σκόπια

Στις εξελίξεις στη Βόρεια γείτονα μετά την παραίτηση Ζάεφ αναφέρεται ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος στον Φιλιππο Φιλιππακοπουλο.

Ο κος Δεσποτόπουλος μιλάει για τα δημοσιεύματα Αλβανικών εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία φαίνεται δάκτυλος της Τουρκίας μέσω Σεράγεβο στις εξελίξεις στα Σκόπια. Ο επικεφαλής του μικρότερου Αλβανικού κόμματος της γειτονικής χώρας ταξίδεψε στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν της τελευταίες μέρες και στη συνέχεια ουσιαστικά συμφώνησε να "ρίξουν" την κυβέρνηση Ζάεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα ο καθηγητής μιλάει για τις νέες Τουρκικές προκλήσεις τονίζοντας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ξανά το μεταναστευτικό αλλά η σκλήρυνση της στάσης της Ελλάδας στο Μεταναστευτικό οδηγεί κύματα προσφύγων σε Ιταλία και Κύπρο Κρίσιμο ορόσημο χαρακτηρίζει ο κος Δεσποτόπουλος τον Δεκέμβρη και τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ τονίζοντας ότι πιο πιθανό είναι η Τουρκία να στοχεύσει τη Γαλλική Total Energy ώστε να δοκιμάσουν και τις αντιδράσεις της Γαλλίας μετά και την Ελληνογαλλική συμφωνία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...