Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Αφήσαμε τις διπλωματικές "νάρκες" και πιάσαμε τις κανονικές! Nusret-2021: Άσκηση του τουρκικού Ναυτικού στα Δαρδανέλια με την Ελλάδα παρούσα!

Η τουρκική άσκηση Nusret-2021 πραγματοποιείται στον κόλπο του Τσανάκκαλε μεταξύ 18-28 Οκτωβρίου. Στην άσκηση συμμετέχουν 6 ναρκαλιευτικά από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, ένα πλοίο διοίκησης και ελέγχου, μία κορβέτα, 2 περιπολικά σκάφη, ένα ελικόπτερο, SAS (Underwater Defense Team), ένα ελαφρύ αυτόνομο υποβρύχιο όχημα, 4 F-16 από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροσκάφος C-130 και δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ασκήσεων του ΝΑΤΟ, ναρκαλιευτικά από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στην άσκηση. Από την άλλη πλευρά, ομάδες ειδικών δυνάμεων θα συμμετάσχουν από το Βέλγιο, τη Ρουμανία και το Πακιστάν. Επιπλέον, θα παρευρίσκονται αξιωματικοί -παρατηρητές από τη Γερμανία, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαγκλαντές, το Ιράκ, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Λιβύη, την Τανζανία, το Ομάν, τη Βουλγαρία και το Πακιστάν.

Ο Τούρκος Διοικητής του Στόλου των Ναρκαλιευτικών, Αντιναύαρχος Refik Levent Tezcan ενημέρωσε τον Τύπο και δήλωσε: «Η Άσκηση Nusret 2021 θα πραγματοποιηθεί στον Κόλπο του Σάρου με σκοπό τη βελτίωση της αμοιβαίας συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων και των φιλικών και συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων, πραγματοποιώντας εκπαίδευση σχετικά με τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση των ναρκών μεταξύ 18-28 Οκτωβρίου. Το στενό ενδιαφέρον των φιλικών και συμμαχικών χωρών και το υψηλό ποσοστό συμμετοχής δείχνουν πόσο μεγάλη είναι η συμβολή τους στην αμοιβαία συνεργασία και διαλειτουργικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Tezcan δήλωσε ότι το πλοίο Nusret, που έδωσε το όνομά του στην άσκηση, «άλλαξε την πορεία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ρίχνοντας 26 νάρκες στα Δαρδανέλια στις 7-8 Μαρτίου 1915». 

Απαντώντας στις ερωτήσεις μετά την ενημέρωση, ο Tezcan τόνισε ότι τα ναρκοπέδια εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά σε πολέμους και είπε: «Οι νάρκες είναι ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο. Ακόμα και μία νάρκη είναι αρκετά ισχυρή για να βυθίσει ένα μεγάλο πλοίο. Επομένως, οι νάρκες είναι αποτελεσματικές. Για το λόγο αυτό, όλες οι χώρες συνεχίζουν τις επενδύσεις τους σε αυτό τον τομέα. Ως εκ τούτου, η νάρκη εξακολουθεί να διατηρεί τη σημασία του ως όπλο».

Μετά την ενημέρωση, τραβήχτηκε μια αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από το πλοίο Nusret. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα μετά τις εκθέσεις και τις παρουσιάσεις βιομηχανικών εταιρειών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ